Preveze Deniz Zaferi kutlandı

Preveze Deniz Zaferi'nin 476. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'nda düzenlenen törenle kutlandı.Aksaz Oramiral Sadık Altıncan Sinema ve Konferans Salonunda halkın...

Preveze Deniz Zaferi kutlandı

Preveze Deniz Zaferi'nin 476. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Aksaz Oramiral Sadık Altıncan Sinema ve Konferans Salonunda halkın katılımına açık gerçekleştirilen kutlama etkinliğine Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat, üste görevli askerler ve vatandaşlar katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun kutlama mesajının okunmasının ardından, davetlilere Preveze Deniz Zaferi hakkında bilgi verildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Deniz Yüzbaşı Bora Dinler yaparak, Barbaros Hayrettin Paşa'nın Osmanlı donanmasını en iyi, en yeni ve en büyük hale getirdiğini söyledi. Dinler, Haçlı donanması ve Osmanlı donanmasının savaştığı Preveze'nin, deniz üzerinde 120 bin insanın karşı karşıya geldiği en büyük deniz savaşı olduğunu belirtti.

Haçlı donanmasının gemi ve asker olarak daha kalabalık olmasına rağmen Barbaros ile komutanlarının üstün dehası ve leventlerinin kahramanlığı sayesinde savaşı Osmanlı donanmasının kazandığını anlatan Dinler, bu zaferle Akdeniz'in bir Türk gölü haline geldiğine dikkati çekti. Türk Deniz Kuvvetleri'nin yeni katılan gemiler ve geliştirilen sistemler sayesinde imkanlarını genişlettiğine işaret eden Dinler, Türk donanmasının 16. yüzyıldan sonra Akdeniz'deki en güçlü dönemini yaşadığına vurgu yaptı.

Törende, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de katılımıyla Aksaz Deniz Üssü Bandosu tarafından bir konser verildi. Öğrencilerin bando eşliğinde seslendirdiği "Barbaros Senfonisi" salonda toplanan konuklar tarafından beğeni topladı.

Kutlamalar kapsamında Sualtı Taarruz (SAT) ve Sualtı Savunma (SAS) grup komutanlıkları tarafından, komandoların kullandıkları bazı silah ve teçhizatlar sergilendi. Törene katılan öğrenciler silahlara ilgi göstererek, silahlarla fotoğraf çektirdi. Atatürk resimlerinden oluşan sergi de katılımcılara gezdirildi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.