MEMLEKET PARTİSİ’NDE İSTİFA!

Memleket Partisi Muğla İl Başkan Yardımcısı Ahmet Tan Karaosmanoğlu, örgüt iradesinin hiçe sayıldığını ifade ederek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

MEMLEKET PARTİSİ’NDE İSTİFA!

SİNEM KARAKAYA- Memleket Partisi Muğla İl Başkan Yardımcısı Ahmet Tan Karaosmanoğlu, parti içinde tüzüğe uyulmadığı ve örgüt iradesinin hiçe sayıldığı gerekçesiyle partisinden istifa etti.

“23 ay sadakatle üzerime düşen her görevi yapmaya çalıştım” diyen Karaosmanoğlu, “gelinen noktada örgüt iradesi hiçe sayılmıştır” dedi.

Açıklama yapan Karaosmanoğlu, şunları söyledi:

“2018 yılında Genel Başkanım Sayın Muharrem İnce’nin yakın takipçisi oldum ve onun önderliğinde yapılacak bir siyasetin bu ülkenin bekası için gerekli olduğunu ve beni ‘Vatandaş Ahmet’ yapan anlayışım ve ideallerimle Memleket Partisi çatısı altında aktif siyasette yer alabileceğimi gördüm. 2020 yılı Mayıs ayında da Memleket Partisi üyesi olarak Muğla İl Teşkilatı Kurucu Yönetiminde Başkan Yardımcısı görevini üstlendim. Bugüne kadar 23 ay sadakatle üzerime düşen her görevi yapmaya çalıştım. 23 ay boyunca arkadaşlarımla birlikte etrafımdaki kişilere Memleket Partisi Tüzüğü'nün öteki partilerin tüzüğünden farklı ve seçimle gelinen her yere üyelerin oylarıyla gelineceği gibi kırmızı çizgilerimizin olduğunu anlattım. Parti üyelerinin seçme seçilme hakkının sonuna kadar korunduğunu, parti adaylarının Tüzüğün 64. Maddesine uygun olarak belirleneceğini, Cumhurbaşkanı adayınında Tüzüğün 66. Maddesine göre belirleneceği yönünde gururlanarak bildirimlerde bulunduk.

Bu söylemlerimizle partimize kısa sürede çok sayıda üye ve sempatizan kazandırdık. Hal böyle iken Tüzüğün 66. Maddesinde ‘1. Cumhurbaşkanı adayı, partiye kayıtlı tüm üyelerin katılımı ile yapılacak eğilim yoklaması sonucunda belirlenir’ der. Bu doğrultuda 12 Mart 2023 de tüm İl, İlçe teşkilatlarında sandık konularak eğilim yoklaması yapılmış ve Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak üyelerce de teyit edilmiştir.

“BEKLENEN VE TÜZÜK GEREĞİ OLMASI GEREKEN SONUÇ ALINAMAMIŞTIR”

Milletvekili adaylarının belirlenmesi ve sıralamanın nasıl olacağı da Tüzüğün 64. Maddesinde açık ve net olarak belirtildiği halde, İl Yönetimi olarak İlçe Yönetimleri ile birlikte genişletilmiş bir toplantı yapılmış ve bu toplantı sonucu 64. Maddenin uygulanması yönündeki Teşkilat İradesi bir rapor olarak genel merkeze sunulmuştur. Bu rapora göre milletvekili adayları ön seçimle eğer buna engel bir durum varsa eğilim yoklaması ile adayların ve sıralamanın belirlenmesi hususu net bir şekilde ifade edilmiştir. Bu durumun bizler için olmazsa olmaz bir durum olduğu bizzat ben ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Genel Merkeze gidilerek sözlü olarak da deklere edilmiştir. Ancak beklenen ve tüzük gereği olması gereken sonuç alınamamıştır.

Gelinen noktada Örgüt İradesi hiçe sayılmıştır. Örgüt İradesi, Fiziki Şartların 64. Maddeyi uygulamaya uygun olmadığı gerekçesiyle red edilmiş ve aylarca kendimizi anlatmaya çalıştığımız “parti içi demokrasi anlayışı” ortadan kaldırılarak “merkez yoklaması” yani “atama yöntemi” Memleket Partisinde de ortaya çıkmıştır. 66. Maddenin uygulanmasına engel olmayan “fiziki şartlar” ne hikmetse 64. Maddeyi uygulamaya engel olmuştur. Tüm bu gelişmelerden sonra “Örgüt İradesini” hiçe sayan ve Tüzüğünün maddeleri üzerinden propaganda yaptığım ve aylarca siyaset yapmaya çalıştığım Memleket Partisi'nden istifa etmem gerektiği hususu kendime olan ve topluma olan saygım nedeniyle zaruri olmuştur.

“BENİM BİLE ARTIK İNANMADIĞIM PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ SEÇMENE ANLATABİLME KABİLİYETİM OLAMAZ”

Zira, bu gelişmelerden sonra seçim sathı mahalinde veya daha sonra parti propagandası yaparken benim bile artık inanmadığım parti içi demokrasiyi seçmene anlatabilme kabiliyetim olamaz. Hayatım boyunca yanlış olan her şeyin üstüne gittim, her türlü haksızlıkla mücadele ettim, dik durdum, hiç eğilmedim. Hep ilkeli ve prensipli yaşadım. Ölünceye kadar da bu güzel şehirde bu şekilde yaşayacağım. Bu şehire çok şey borçluyum. Dolayısı ile hiçbir ikbal ve emel beni kriterlerimden, ilkelerimden vazgeçiremez.

Yine de söylemek isterim ki Genel Başkan Sayın Muharrem İnce bu ülke için “Ülke yararı, toplumsal fayda, ilkeli siyaset, halk için siyaset” anlamında doğru bir liderdir. Ama maalesef hepinizin bildiği gibi siyaset sadece liderlerle yürümüyor. Yönetimler de çok büyük önem arz etmektedir. Tüm bu gerekçelerden anlaşılacağı gibi, istifamın sebebi tamamen ilkeseldir. Memleket Partisi'nde yola çıktığım parti yöneticisi ve parti üyesi arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Çok güzel paylaşımlarımız oldu. Varlığımdan dolayı partiye üye veya sempatizan olmuş tüm dostlardan da kendilerini yalnız bırakmış gibi bir duyguya kapıldığımdan dolayı özür diliyorum. Partide kalan arkadaşlara ve seçime girecek olan tüm adaylara canı gönülden başarılar diliyorum. Memleket Partisi’nden bugün itibarı ile istifa etmiş olduğumu siz sayın basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna duyuruyorum.”

Bu haber toplam 1963 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.