Polis Kütüphanesi açıldı

Türk Polis Teşkilatı’nın 173’üncü kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Menteşe İMKB İlk ve Orta Okulu “10 Nisan Polis Kütüphanesi’nin açılışı Muğla Valisi Esengül Civelek’in katılımı...

Polis Kütüphanesi açıldı

Türk Polis Teşkilatı’nın 173’üncü kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Menteşe İMKB İlk ve Orta Okulu “10 Nisan Polis Kütüphanesi’nin açılışı Muğla Valisi Esengül Civelek’in katılımı ile gerçekleşti.

Açılışa Vali Esengül Civelek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürcan Özdilek, şehit aileleri, okul aile birliği temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Civelek açılış öncesi yaptığı konuşmada “Emniyet Teşkilatımızın 173. Kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Okulu ve Okul Aile Birliği işbirliğinde öğrencilerimize kazandırılan 10 Nisan Polis Kütüphanesi’nin açılışında bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Toplumumuzun huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için mesai mefhumu gözetmeksizin cansiperane, özveriyle, fedakârlıkla çalışan Emniyet Teşkilatı mensuplarımızın 10 Nisan Polis Haftasını kutluyorum” dedi.

Emniyet Teşkilatının sosyal sorumluluk anlayışıyla çocuklara kazandırdığı 10 Nisan Polis Kütüphanesi’nde öğrencilerin kitap okuma sevgisi, kültürü ve bilinci kazanacaklarını belirten Vali Civelek, kütüphane sayesinde öğrencilerin boş zamanlarını etkin verimli bir şekilde değerlendireceklerini söyledi.

Programda Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Genç Kalemler Projesi kapsamında düzenlenen Polis Haftası konulu şiir yarışmasında birinci olan Reyda Güneş Hatipoğlu Şehit Polis Fethi Sekin’in Anısına adlı şiiri okudu.

Vali Esengül Civelek ve beraberindeki heyet tarafından 10 Nisan Polis Kütüphanesinin açılışı yapıldı. Daha sonra Vali Civelek, kütüphanenin açılmasında yapmış oldukları destek ve katkılardan dolayı İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’ya ve Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz’a plaket takdim etti.

Türk Polis Teşkilatının 173’üncü kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Aile Birliği ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Okulunun katkılarıyla oluşturulan kütüphane 3 bin kitap ile zenginleştirilmiştir.

2010 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından hizmete açılan okul, 47 öğrenci ile eğitim öğretime başlamış olup, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 560 öğrenciye ulaşmıştır.

Vali Civelek daha sonra Güvenli Okul Projesi kapsamında incelemelerde bulundu.

Bu haber toplam 421 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.