Plaj Dünya Güreş Şampiyonası İztuzu’nda

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının üreme alanı dünyaca ünlü Dalyan İztuzu Plajında 13-15 Ekim tarihleri arasında Plaj Dünya Güreş Şampiyonası yapılacak.Türkiye’de ilk...

Plaj Dünya Güreş Şampiyonası İztuzu’nda

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının üreme alanı dünyaca ünlü Dalyan İztuzu Plajında 13-15 Ekim tarihleri arasında Plaj Dünya Güreş Şampiyonası yapılacak.

Türkiye’de ilk kez yapılacak olan Plaj Dünya Güreş Şampiyonası Muğla’nın dünyaca ünlü ve ödüllü plajı Ortaca’nın İztuzu Plajında yapılacak.

Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanı İztuzu Plajında gerçekleştirilecek ‘Plaj Dünya Güreş Şampiyonası’na çeşitli ülkelerden 200 güreşçi katılacak. Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz “Muğla’da spor turizmini geliştirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Türkiye’de ilk defa plaj dünya güreş şampiyonasını İztuzu Plajında yapacağız” dedi.

56 bin lisanslı sporcu var

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’da turizmi 12 aya yaymak ve spor turizmini geliştirmek için çalışmalar sürüyor. Muğla Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz “2016 yılında Muğla il genelinde 50 bin 324 lisanslı sporcu varken, 2017 itibariyle 56 bin 808 lisanslı sporca bulunuyor. 2017 yılında Muğla olarak 48 bin 720 kişiyi spor turizmi adı altında ağırladık” dedi.

Caretta caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanı olan ve çok sayıda ödüle layık görülen Ortaca’nın Dalyan Mahallesindeki İztuzu Plajı bu defa Plaj Dünya Güreş Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. 13-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Plaj Dünya Güreş Şampiyonasına dünyanın dört bir tarafından 200 güreşçi katılacak. Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Serkan Öçalmaz “Muğla olarak spor turizmine önem veriyoruz. Bu bağlamda 13-15 Ekim tarihleri arasında. Plaj Dünya Güreş Şampiyonasını gerçekleştireceğiz. Türkiye’de ilk defa yapılacak olan Plaj Dünya Güreş Şampiyonasına 200 sporcu katılacak” dedi.(İHA)

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.