Pina Yarımadası betonlaşıyor

Dünyada ender bulunan Halep Çam Ormanları ile kaplı Pina Yarımadası betonlaşmaya doğru gidiyor. Daha önce başlatılan otel inşaatlarının ardından üçüncü inşaat faaliyetleri de başladı.  Çevreciler bu gelişmeye tepki...

Pina Yarımadası betonlaşıyor

Dünyada ender bulunan Halep Çam Ormanları ile kaplı Pina Yarımadası betonlaşmaya doğru gidiyor. Daha önce başlatılan otel inşaatlarının ardından üçüncü inşaat faaliyetleri de başladı.  Çevreciler bu gelişmeye tepki gösterirken, yeni inşaatların da başlayacağı iddia ediliyor.

Muğla'daki Güllük Körfezi’nde bulunan Pina Yarımadasında bir inşaat daha başladı.

Dünyada ender bulunan Halep çamlarının bulunduğu Pina Yarımadasındaki ilk otel inşaatı başladığında bir çok sivil toplum örgütü ve çevreci tepki göstermiş, hatta eylemler bir çok ulusal gazetenin manşetinde yer almıştı. Bu dönemde yapılan ilk otelin sahibi değişmiş, yapılan eylemler ve verilen hukuk savaşını kazanan tesis sahipleri olmuştu.

Bölgede daha önce çıkan orman yangınlarında yanarak kül olan bölgelerde geçtiğimiz yıl bir inşaat daha başlamış ancak sosyal medyadan verilen tepkiler ve Bodrum Bisiklet Kulübü’nün yaptığı bir eylem dışında devam eden inşaata tepki gösteren olmamıştı. Bölgede başlayan 2’inci otel inşaatının kaba inşaatı bitmek üzereyken, bölgede 3’üncü bir inşaatın başladığı görüldü.

Doğal korumada olması gereken Halep çamlarının arasında yükselen 2’inci inşaatın hemen yanı başında başlayan yeni inşaat çalışmalarının bir hafta önce başladığı ve bölgeye 3’üncü bir otelin yapılacağı öğrenildi. Bölgede başlayan üçüncü inşaatında son olmadığı, Turizm Bakanlığı tarafından bölgeye bir başka turizm tesisi içinde onay verildiği iddia edildi.

Bu haber toplam 163 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.