Pasaport ve Ehliyetleri nüfus müdürlükleri veriyor

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesine dair iş ve işlemler 676 sayılı KHK’nin 25 inci maddesi gereğince Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredil.Böylece; “Pasaport, pasaport...

Pasaport ve Ehliyetleri nüfus müdürlükleri veriyor

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesine dair iş ve işlemler 676 sayılı KHK’nin 25 inci maddesi gereğince Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredil.

Böylece; “Pasaport, pasaport yerine geçen belgeler ve sürücü belgelerinde yer alacak bilgiler ile biyometrik verinin türü, niteliği ve alınma yaşını tespit etmek, bu belgelerin tasarımı, temini, basımı, dağıtımı, teslimi ile üretim ve kişiselleştirilmesine ilişkin işlemleri yürütmek ve bunlara dair usul ve esasları belirlemek işi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün görevleri arasına eklendi.

Muğla’da, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinin (Ula ve Kavaklıdere hariç) gerek altyapı ve gerekse fiziki ortamları 02 Nisan 2018 tarihinde pasaport ve sürücü belgelerini verebilecek şekilde hazır hale getirildi.

02 Nisan 2018 tarihinden itibaren de “Hususi Damgalı Pasaport” ve “Hizmet Damgalı Pasaport” başvuruları İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünce, “Umuma Mahsus Pasaport” ve “Sürücü Belgesi” başvuruları ise İlçe Nüfus Müdürlüklerine yapılıyor.

İl Nüfus Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Bu itibarla vatandaşlarımız;

-Pasaport ve sürücü belgeleri randevu işlemleri için https://randevu.nvi.gov.tr web adresinden,

-Hususi ve hizmet damgalı pasaport işlemleri için ise https://randevu.nvi.tr/#/nvi/pasaport-talep-talep-formları web adresinden erişime ulaşabileceklerdir.

-Ayrıca Alo 199 çağrı merkezini de arayarak randevu alabileceklerdir.

- Hususi ve Hizmet Damgalı Pasaport başvuru formlarına Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün sitesinin duyurular bölümünden ulaşılabilecektir.”

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.