Papa’ya koşmuş!

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in, 1990'lı yıllarda Bodrum Kalesi içindeki camiyi çeşitli ayak oyunlarıyla kapattırdıktan sonra Vatikan tarafından kabul edildiği ortaya çıktı. Caminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından...

Papa’ya koşmuş!

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in, 1990'lı yıllarda Bodrum Kalesi içindeki camiyi çeşitli ayak oyunlarıyla kapattırdıktan sonra Vatikan tarafından kabul edildiği ortaya çıktı. Caminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu yıl içinde yeniden açılacağı, camide isteyenlerin ibadet edebileceği, isteyenlerin de müze olarak gezebileceği belirtildi. İbadethane ayrıca, Cem Sultan'ın ilk esir düştüğü yer olarak da biliniyor.

Kanuni fethetti

1523 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından fethedilen Bodrum Kalesi'nde bulunan şapel, camiye dönüştürüldü ve bir minare yapılarak ibadete açıldı. Cami, 1915 yılında Fransızlar tarafından bombardımana tutuldu ve minaresi yıkıldı. 1962-1964 yıllarında depo, 1964-1979 yıllarında Miken Eserleri Salonu, 1979-1995 yılları arasında Tunç Çağı Sergi Salonu olarak hizmet veren cami, 1990'lı yıllarda tamamen ibadete kapatıldı.

Hemen ardından Papa’ya gitmiş

1996'da, dönemin TBMM Başkanı ve Kültür Bakanı İsmail Kahraman tarafından camiye minare yaptırıldı. İddiaya göre cami ibadete açılacağı sırada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i yanlış yönlendirerek, ibadete açılmasını engelledi. Bu olayın hemen ardından Fethullah Gülen, Vatikan'a kabul edildi.

Gülen'in, Osmanlı şehzadesi Cem Sultan'ın esir verildiği yer olarak bilinen, Malta ve Rodos şövalyelerinin ilk din eğitimi aldığı, Osmanlı'ya karşı Haçlı Seferleri'nde savaş için gittiği mekanı kapattırması Vatikan'la yakınlaşmasında etkili oldu. Fethedilmeden önce St. Jean Şövalyeleri Tarikatı'na hizmet veren ve şapel olarak kalması katolik dünyası için çok önemli olan, bu yüzden ibadete açılacağı 1990'lı yıllarda müze işlevi verdirilerek ibadetten yoksun kılınan cami, yeniden ibadete açılıyor.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.