Pankart tartışması sürüyor

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ile Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet demir arasında başlayan pankart tartışması sürüyor. Mürsel Alban’ın açıklaması ve tepkilerine cevap veren Belediye Başkanı Mehmet Demir, pankartın...

Pankart tartışması sürüyor

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ile Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet demir arasında başlayan pankart tartışması sürüyor. Mürsel Alban’ın açıklaması ve tepkilerine cevap veren Belediye Başkanı Mehmet Demir, pankartın asıldığı binanın belediyeye ait olmadığı şeklinde cevap verirken, Alban’da bu kez belgeli karşılık geldi. Alban, binanın Kavaklıdere Belediyesine ait olduğunu evraklarla açıklarken, pankartın üzerindeki Kavaklıdere Belediyesine dikkat çekti.

Tansel Coşkun

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ile Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir arısında başlayan “pankart” tartışması sürüyor.

Alban’ın açıklamalarına ve tepkilerine cevap veren Demir, üstende “Evet” yazılı pankartın belediye binasında değil belediye yanındaki iş merkezine asıldığını ve Alban’ın açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını söylemişti. CHP İl Başkanı Mürsel Alban bu kez binanın belediyeye ait olduğu evrakı açıklarken, pankartın üzerinde Kavaklıdere Belediyesi yazdığına dikkat çekti.

Alban, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’in basın açıklamasına, “Kavaklıdere Belediyesi evet diyemez Mehmet Demir’in de referandumda ne oy vereceği kimseyi ilgilendirmez” diye cevap verdi.

Alban, üzerinde Kavaklıdere Belediyesi yazan ve Kavaklıdere Belediyesi hizmet binası yanındaki yine belediyeye ait binaya asılan evet pankartı için Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’in yaptığı basın açıklamasının trajikomik olduğunu söyledi . Alban, üzerinde Kavaklıdere Belediyesi yazan afiş için; “ Kavaklıdere Belediyesi evet diyemez. Mehmet Demir’in de referandumda ne oy vereceği kimseyi ilgilendirmez dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban; “Kavaklıdere ilçemizde ne yazık ki Türkiye’de referandum sürecinde yaşanan haksız rekabet yaşanmakta, hayır diyecek vatandaşlarımıza büyük saygısızlık yapılmaktadır. Üzerinde büyük harflerle Kavaklıdere Belediyesi yazan pankartla evet propagandası yapılmakta, Kavaklıdere Belediye Başkanı belediye binamızda değil diye gülünç açıklamalar yapmaktadır. Pankarta Kavaklıdere Belediyesi yazdıran, pankartı Kavaklıdere Belediyesi hizmet binasının hemen yanındaki yine belediyeye ait üzerinde belediyenin logoları olan binaya astıran kendisi değil midir. Ayrıca aynı pankarttan kapanan ve mülkiyeti Kavaklıdere Belediyesi’nde olan Çayboyu ve Menteşe Belediyesi binalarına da yine kendisi astırmamış mıdır. Kavaklıdere Belediyesi referandumda evet diyemez. Çünkü Kavaklıdere Belediyesi bir kamu kuruluşu, yerelde vatandaşlarımıza tarafsız olarak hizmet götürmesi gereken, altını çiziyorum tarafsız hizmet etmesi gereken kurumdur. Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir referandumda evet veya hayır diyebilir bu hiç kimseyi ilgilendirmez ama Kavaklıdere Belediyesi evet veya hayır diyemez. Devletin bütün imkanlarını referandum sürecinde kullanan, tarafsızlık ilkesini ayaklar altına alan, ellerinde neden evet neden hayır yazan broşürler yerine gariban vatandaşlarımızın mağduriyetini kullanarak onlara erzak götürenler en iyi cevabı sandıkta vatandaşlarımız verecektir.

Hayır diyenleri hala bazı terör örgütleri ile aynı kefeye koyanlar, hatalarını anlayarak hayır diyenler terörist değildir açıklaması yapanlar, lise öğrencilerini toplayarak zorla evet propagandasına götürmeye çalışanlar, Diyarbakır’da bu ülkenin askerine kurşun sıkmış şeyhin ismiyle afiş yaptırarak evet propagandası yapacak kadar düşenlerin sandıktan hayır çıkacağını anladıklarına inanıyor, başta sayın Başbakanımız olmak üzere herkesi Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, parlamenter sistemin devamı ve ülkemizin tek adam rejimine itilmesini engellemek için sandığa gitmeye ve Hayır vermeye davet ediyorum.” dedi.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.