Özyer, Ürdün’de temaslarda bulundu

Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Orta Doğu Görev Ziyareti çerçevesinde Muğla AK Parti Milletvekili ve AKDENİZ-PA Türk Grubu Başkanı Hasan Özyer’in Başkanlığında AKDENİZ-PA Türk Grubu Komisyonu Üyeleri Amman’daki...

Özyer, Ürdün’de temaslarda bulundu

Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Orta Doğu Görev Ziyareti çerçevesinde Muğla AK Parti Milletvekili ve AKDENİZ-PA Türk Grubu Başkanı Hasan Özyer’in Başkanlığında AKDENİZ-PA Türk Grubu Komisyonu Üyeleri Amman’daki Suriye Göçmen Kampını ziyaret etti.

Heyet; BM Yakın Doğudaki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Kuruluşu (UNRWA) yöneticileri ile de bir görüşme yaptı.

Görüşmede Muğla AK Parti Milletvekili ve AKDENİZ-PA Türk Grubu Başkanı Hasan Özyer; Ülkemizin Suriyelilere 25 Milyar ABD Dolarını aşan bir yardım yaptığını belirterek; “Uluslararası camia ise maalesef sadece 526 milyon ABD doları yardım yapmıştır. Türkiye, Küresel İnsani Yardım 2017 Raporu’na göre, 2016 yılında ABD’nin ardından en çok uluslararası insani yardım yapan ikinci ülkedir. Bölgemizde birçok mülteci hayatını kaybediyor ve biz buna sessiz kalmamalıyız. Öncelikle Birleşmiş Milletleri ve sonra uluslararası kamuoyunu harekete geçirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetin tüm kurumları ile Suriye sorununun barışçı bir şekilde çözülmesi için çaba gösterdiğini ve göstermeye de devam ettiğini belirten Özyer; “Biz, izlediğimiz aktif dış politikayla, bölgesel ve küresel sorunların çözümüne somut katkılar sunduk ve sunuyoruz. Avrupa Birliği ile bir göç anlaşması yaptık. AB, 3 artı 3 milyar avro taahhüt etti. Tabi bu, bize değil, Suriyeli mültecilere yönelik bir yardımdı. Ancak bu yardım taahhütü de gerçekleşmedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin cömertliğini başta BM, AB ve Batı Dünyasından da bekliyoruz” dedi.

Heyetin Ürdün Ziyareti

Hasan Özyer’in başkanlığındaki heyet, Ürdün'ün başkenti Amman'da TİKA tarafından Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid döneminin en önemli projelerinden Hicaz Demiryolu'nun Amman istasyonunda tarihi demiryolunun geçmişinin anlatılacağı müzenin devam eden yapım çalışmalarını da inceledi.

Heyete, TİKA Ürdün Koordinatörü Mehmet Sıddık Yıldırım ve Ürdün Ulaştırma Bakanlığı Genel Sekreteri Enmar Hasavine eşlik etti.

Heyet başkanı Özyer; yaptığı açıklamada, söz konusu projenin hızlı bir şekilde tamamlanması gerektiğini belirterek, TİKA yetkililerine böylesine önemli bir çalışmayı üstlendikleri için teşekkür etti.

Özyer ayrıca Ürdün'e ziyaret amaçlarının ülkede bulunan Suriyeli mültecilerin durumunu yerinde görmek ve işbirliği alanlarını geliştirmek olduğunu dile getirdi. Özyer, Ürdün Hükümetine mülteciler konusunda ellerinden gelen çabayı gösterdikleri için de teşekkürlerini iletti.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.