Özyer: Kültürel mirasa sahip çıkılacak

Yatağan’da Hacı Ömerler Evi’ni ve Menteşe Yerkesik Mahallesi’nde Kerimoğlu Türküsünün geçtiği yeri ziyaret eden Muğla Milletvekili Adayı Hasan Özyer “Muğla’da kültürel mirasa sahip çıkarak hangi partiden olursa olsun...

Özyer: Kültürel mirasa sahip çıkılacak

Yatağan’da Hacı Ömerler Evi’ni ve Menteşe Yerkesik Mahallesi’nde Kerimoğlu Türküsünün geçtiği yeri ziyaret eden Muğla Milletvekili Adayı Hasan Özyer “Muğla’da kültürel mirasa sahip çıkarak hangi partiden olursa olsun Belediye Başkanlarımızla bu konuda işbirliği yapacağız” dedi.

Yatağan Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda 136 bin TL'ye kamulaştırılan ve restore edilerek ziyarete açılan Hacı Ömerler Evi’ni Ak Parti Muğla Milletvekili Adayı Hasan Özyer ziyaret etti. 20. y.y başlarında inşa edildiği düşünülen ve örnek bir konak olarak gösterilen Hacı Ömerler Evi yeniden restore edilerek yepyeni bir görünüme kavuşturuldu. Konağın bütün bölümlerini gezen Ak Parti Muğla Milletvekili Adayı, Belediye Başkanı Haşmet Işık’tan bilgiler aldı.

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık yaptığı açıklama da; “Kültürel değerlerimizin korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması öncelikli hedeflerimizdir. Bir ülkenin kültürü, o ülkenin bağımsızlığını simgeler. Yatağan Belediyesi olarak kültürel değerlerimize sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz. Burayı ziyaret etmesinden dolayı Sayın Hasan Özyer’e çok teşekkür ederim” dedi.

Hasan Özyer’de Hacı Ömerler Evi’nden çok etkilendiğini belirterek “Kültürel Miras’ımıza sahip çıkmalıyız. Muğla’da kültür, turizm alanları çok fazla. Bunların değerlendirilmesi gerekiyor. Yatağan’da güzel bir restore çalışması yapılmış. Diğer İlçelerimizde de bunun yapılabilmesi için hangi partili olursa olsun beraber işbirliği yapacağız” diye konuştu.

Ayrıca Muğla Milletvekili Adayı Hasan Özyer Yeşilyurt Mahallesi’nde Kerimoğlu Türküsünün geçtiği evleri de ziyaret ederek bilgiler aldı.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.