Öztürk’ten, Aldan’a sert tepki

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın, son KHK hakkındaki değerlendirmeleri sırasında sarfettiği sözlere sert tepki gösterdi.Öztürk; “15 Temmuz'da darbeyi Marmaris'te izleyen,...

Öztürk’ten, Aldan’a sert tepki

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın, son KHK hakkındaki değerlendirmeleri sırasında sarfettiği sözlere sert tepki gösterdi.

Öztürk; “15 Temmuz'da darbeyi Marmaris'te izleyen, bizlere bırakın yardımı tek bir telefon bile etmeyenler 15 Temmuz FETÖ’cü hain darbe girişimine kontrollü darbe diyenlerin bizim gibi o gece demokrasiyi ve Cumhuriyeti korumak için sokağa çıkanları tankların önüne kendini atanları, tankları elleri ile durduranları anlayamazlar”dedi.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın, çeşitli tartışmaları da beraberinde getiren son KHK ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmeye, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ten sert tepki geldi.

Öztürk; “696 sayılı kararname üzerinden 15 Temmuz gazilerine ve şehitlerine saldıranlar, Bu KHK darbelere ve darbeci FETÖ’cü hainlerle mücadele edenler için hukuki bir korunmadır, bundan neden ve niçin rahatsız olunur anlamam. Daha ileri gidip 15 Temmuz şehit ve gazilerine hakaret eden, ağza alınmayacak cümleler kuran siyasetçileri kınıyorum.

15 Temmuz'da darbeyi Marmaris'te izleyen, bizlere bırakın yardımı tek bir telefon bile etmeyenler 15 Temmuz FETÖ’cü hain darbe girişimine kontrollü darbe diyenlerin, bizim gibi o gece demokrasiyi ve Cumhuriyeti korumak için Sokağa çıkanları tankların önüne kendini atanları ,tankları elleri ile durduranları anlayamazlar.

696 sayılı KHK'nın 121. maddesiyle ilgili, "Metin çok açık. Bu düzenleme sadece 15 Temmuz darbe girişimini engellemek için yapılan fiili adımlara ilişkindir

Darbe gecesi darbenin engellenmesine destek olan resmi görevliler için bu düzenleme vardı. Şimdi siviller için de bu yapıldı. Aynı soruyu soruyoruz, altı ay önce FETÖ'nün açıkladığı belgeleri altı ay sonra açıklayan CHP, neden aylar önce çıkan bu KHK'nin resmi görevliler için olan bölümünü eleştirmedi de sadece siviller için verilen bu meşruiyet hakkını, kanun önünde eşitlik hakkını eleştiri konusu yaptı. Yapılan iş hukuki bir meseledir. Yapılan iş zaten Ceza Kanunumuzun 25. maddesinde ifade edilen meşru müdafaa, zorunlu savunma hakkını veren bir şeydir. Tankı durduran yiğide dava mı açacağız?" Bunumu istiyorsunuz. 15 Temmuz Şehit Ve Gazilerine Yapılan Hakareti kınıyorum”dedi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.