Öztürk, TOKİ’nin takipçisi

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Menteşe ilçesinde yapımına başlananTOKİ konutlarının yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Bloklarının temel grobetonlarını döken işçilerle sohbet eden Öztürk, çalışmalar...

Öztürk, TOKİ’nin takipçisi

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Menteşe ilçesinde yapımına başlanan

TOKİ konutlarının yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Bloklarının temel grobetonlarını döken işçilerle sohbet eden Öztürk, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öztürk; “TOKİ’lerin yapılması Muğla’da yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızın en büyük hayali. O yüzden bu projeyi çok önemsiyorum” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Menteşe ilçesinde yapımına başlanan TOKİ konutlarının yapıldığı alanda incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Menteşe İlçesinde yapımına başlanan 1106 TOKİ konutunun inşaat çalışmalarına başlanan bölgeyi ziyaret eden Öztürk, TOKİ konutlarını yapan firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Bayramoğlu ve Şantiye Şefi Kağan Arslan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İnşaat sahasını gezen ve bloklarının temel grobetonlarını döken işçilerle sohbet eden Öztürk, çalışmaların hızlı bir şekilde sürmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şöyle konuştu:

“Muğla son 3 yıldır TOKİ’nin hayata geçireceği projeyi konuşuyor. Söz konusu TOKİ konularının inşaat aşamasına gelmiş olması, temel atma aşamasına gelmiş olması sevindirici. Yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere geldik. Kamuoyunda malum bir hafta önce TOKİ’ lerle ilgili olacak olmayacak diye bir takım haberler çıkmıştı. Bizde inşaatı yapan yüklenici firmanın yöneticileriyle alanda bir inceleme gezisi yaptık”

“Konutların erken tamamlanmasını istedik”

Milletvekili Öztürk, TOKİ inşaatını yapan yüklenici firmadan konutların teslim tarihinden erken tamamlanmasını istediklerini anlatarak; “Gördüğüm kadarıyla arkadaşlar teslim tarihinden önce bitirecekler. Bu TOKİ projesiyle Muğla’mıza yeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz.

Muğla’ya ilk TOKİ yapıldığı zamanda bu çok konuşulmuştu. TOKİ’nin bölge için faydalı olduğunu ve sosyal bir yaşam alanı olduğunu herkes gördü. Özellikle şuan Muğla’ nın bana göre temel gündemi TOKİ olmalı. Muğla kira marjının çok yüksek olduğu bir kent. Muğla bir öğrenci kenti. TOKİ’lerin yapılması Muğla’da yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızın en büyük hayali. O yüzden bu projeyi çok önemsiyorum. TOKİ Projesinin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Sayın Bakanımızla birlikte açılışını yaparız. Yapılacak kura çekiminde milletimizin mutluluğuna birlikte ortak oluruz. Menteşe’de yapılan konutlarımız bölge mimarisine uygun olarak yapılıyor. Fethiye, Bodrum, Marmaris, Yatağan ve Köyceğiz’de de TOKİ projelerimiz var. Söz konusu projelerde bölge mimarisine uygun şekilde hayata geçirilecek”dedi.

9 Bin Ağaç Dikilecek

Muğla Menteşe’deki TOKİ Konutlarının Yüklenici Firması Niyazi BAYRAMOĞLU İNŞ.TİC.SAN.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Bayramoğlu , şu bilgileri paylaştı:

“Menteşe ilçemizin Emirbeyazıt mahallesi 383 ada 211 parselde 1106 adet konut, 32 adet ticaret ve 3 adet cami inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işini yapıyoruz. Projemiz toplam 49 adet bloktan oluşmaktadır.

Proje, 28 adet 1+1, 770 adet 2+1, 308 adet 3+1 konut ile toplam 1106 konuttan oluşuyor. Projemizde bulunan 1 adet İller Bankası tipi 500m3 lük su deposu ile projemizdeki su ihtiyacının giderilmesi planlanmıştır. Yağan yağmur suları uhdemizdeki 2 adet 500m3 ve 1 adet 60m3 lük su deposu havzalarını doldurarak tamamen doğal bir sulama sistemi oluşturmak suretiyle projelendirilmiştir.

32 adet ticaret merkezi ile toplu konut alanı içerisindeki yaşam ihtiyaçları giderilecektir.Yöre ile özdeşleşmiş olan yeşillik; 9000 adet ağaç ve çalı, 44000m2 yeşil alanlık peyzaj projesi ile çizgisi bozulmayacak. Blokların temel grobetonları dökülmekte olup radye temel imalatına başlamaktayız. 3 hafta içerisinde tünel kalıp elemanları ve kule vinçler sahamızda bulunacak ve üstyapı inşamıza başlanacak”

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.