Öztürk: Çanakkale, yeniden doğuşun sembolüdür

Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi: “Şanlı tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferinin...

Öztürk: Çanakkale, yeniden doğuşun sembolüdür

Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi: “Şanlı tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferinin 103.yıldönümünü kutluyoruz. Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin küllerinden yeniden doğuşunun sembolüdür.

Çanakkale Savaşları, tarihte derin izler bırakmış, Türk Milletinin kaderini değiştirmiştir. Deniz ve kara savaşlarında kazanılan gurur verici zaferler, milletimizin bugünlere gelmesinde önemli sürecin başlangıcı olmuştur.

Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neler yapabileceğini, neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

15 Temmuz darbe sürecinde ve sonrasında yaşananlar, o günden bugüne kadar Türk Milletinin mücadeleci ruhunu, aynı zorluklarla, aynı tehditlerle karşılaştığında yapabileceklerini yine tüm dünyaya gösteren önemli bir örnektir. En zayıf anında bile “Çanakkale Geçilmez !!!” dedirten bu millet, erkeğiyle, kadınıyla, yaşlısı genciyle 15 Temmuzda vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

Bizler de, tarihiyle övünen, kahramanlarıyla gurur duyan nesiller olarak, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkacak, ülkemizin hakettiği yarınlara taşımak için elimizden geleni yapacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde hedeflerimize hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103.yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.