Öztürk: Büyükşehir Fethiye’yi ıskalıyor

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Erasta Alıveriş ve Yaşam Merkezi’nin aldığı ödül nedeniyle İstanbul’da bulunmasından dolayı makamını AK Partili Belediye Meclis Üyesi Onat Akdu’ya bırakmıştı. AK Parti...

Öztürk: Büyükşehir Fethiye’yi ıskalıyor

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Erasta Alıveriş ve Yaşam Merkezi’nin aldığı ödül nedeniyle İstanbul’da bulunmasından dolayı makamını AK Partili Belediye Meclis Üyesi Onat Akdu’ya bırakmıştı. AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Saruhan ve AK Parti Fethiye Gençlik Kolları Başkanı Adem Aykırı, Başkan Vekili Onat Akdu’yu makamında ziyaret etti. Başkan Vekili Akdu ve İl Başkanı Nihat Öztürk, sağanak yağış sonrası oluşan selin alt yapı olmamasından dolayı değil, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ihmalkârlığından dolayı olduğunu ifade etti. İl Başkanı Öztürk aynı zamanda Başkan Behçet Saatcı’yı makamında ayrıca ziyaret etmek istediğini ifade etti.

“Büyükşehir hatasını anlayacaktır”

Misafirlerini ağırlayan Onat Akdu, gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “İl başkanım Fethiye’ye gelmişken, dün yaşanan afetin üzerine Belediye’yi ve bizleri ziyaret etti. Dün gerçekten çok üzüldük. Bunlar 10 yıldır başımıza gelmeyen konular. Özellikle alt yapı yapıldıktan sonra böyle bir şey Fethiye’de meydana gelmemişti. Sanırım sorumlular hatalarını anlayacaklardır. Temizlik ve bakım çalışmalarının zamanında yapılmadığından dolayı böyle sonuçların çıktığını düşünüyoruz. Araştırıp gerçek sebepleri çok yakında ortaya çıkacaktır” dedi.

“Saatcı, Fethiye için emek sarfediyor”

Başkan Saatcı’nın Fethiye için emek harcadığını ifade eden Başkan Vekili Onat Akdu, “Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Fethiye’nin çıkarları içi emek harcadığını çok iyi biliyoruz. Ancak bu siyaset, bazen istişare edilmemiş konularda zıtlıklar yaşanıyor. Fethiye’nin geleceği için yapılacak her şeyde Ak Parti onun yanındadır. Başkanımız Behçet Saatcı’nın da aslında çizgisi böyledir. 15 yıldır hizmetleriyle kendini ortaya koymuş bir belediye başkanı. Biz bir aileyiz. Aile olmanın gereği neyse onu yaparız. İl Başkanım her zaman, ‘bir fazla belediye olması bizim için önemli değil, önemli olan hizmetlerin daha da arttırılması’ diyor. Benim de şahsi düşünce şudur ki, bir fazla belediye olsa daha iyi olur” şeklinde konuştu.

“Sıkıntı büyükşehirden kaynaklandı”

Yaptığı değerlendirmede Büyükşehir Belediyesi’ni de eleştiren Öztürk, “Meselelerin neden kaynaklandığını, asıl sorumlunun Büyükşehir olduğunu ve esas sıkıntının Büyükşehir Belediyesi’nin zamanında mazgalları temizlenmemesinden dolayı yağmur suyunun alt yapıyla buluşmadığını  Onat kardeşim anlatmaya çalıştı. Büyükşehir her seferinde Fethiye’yi ıskalıyor. Biz Fethiye anlamında, Fethiye Belediye Başkanlığını değil ancak Fethiye halkı için elimizden ne geliyorsa hizmet edeceğimizi söylemiştik. Bu konu yanlış anlaşılmasın ancak, meclis konusunda da Başkanımın sıkıntıya girmemesi gerekiyor. Hizmet anlamında elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Körfezin temizliği ile ilgili çalışmamız sürüyor. Göcek’te Gümrük kapısı kurulmasıyla ilgili Bakanımız talimatı verdi. Birebir Belediye Başkanımızla bu konuyu görüşüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 155 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.