Özlemle andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 79’uncu yılında Muğla’da düzenlenen etkinlik ile anıldı.Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete...

Özlemle andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 79’uncu yılında Muğla’da düzenlenen etkinlik ile anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 79’uncu yılında Muğla’da düzenlenen tören ile anıldı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Vali Esengül Civelek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, protokol üyeleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 09.05’de bir dakikalık sirenin ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile meydandaki tören sona erdi.

Muğla Valisi Esengül Civelek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79’uncu yılı nedeniyle yayınladığı mesajında, “Adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, tüm dünyanın takdirini kazanmış büyük bir devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 79. yılında minnetle ve rahmetle yâd ediyoruz. Atatürk’ün aziz hatırasına, onun temellerini attığı Cumhuriyetimize ve değerlerine sahip çıkmak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmakla mümkün olacaktır. Bizler, istiklal ruhuna ve kuruluş felsefesine sıkı sıkı sarılarak, Büyük Önder’in “en büyük eserim” dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyeti ve onun ideallerini, hedeflerini daha ileriye taşımak için, ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla, aynı bilinçle, heyecanla ve azimle çalışmaktayız. Bu düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 79. yılında Atatürk’ü, onun şahsında silah arkadaşlarını, bu kutsal topraklar üzerinde bizlere bağımsız yaşama onuru kazandıran ve eşsiz fedakârlıkları ile milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum” dedi. (İHA)

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.