Özel Çocuklara Bir Tır Özel Materyal

“Özel Çocuklara Özel Materyaller” projesi kapsamında Türkiye’nin 81 iline dağıtılan eğitim tırlarından biri de Muğla’ya ulaştı. Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu’na teslimatı yapılan materyaller,...

Özel Çocuklara Bir Tır Özel Materyal

“Özel Çocuklara Özel Materyaller” projesi kapsamında Türkiye’nin 81 iline dağıtılan eğitim tırlarından biri de Muğla’ya ulaştı. Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu’na teslimatı yapılan materyaller, özel eğitim alan öğrencilerin eğitim öğretiminde kullanılacak.

Cumhurbaşkanlığı tarafından faaliyete geçirilen “Özel Öğrencilere Özel Materyaller” projesi kapsamında Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu’na içinde eğitim materyallerinin bulunduğu tırın teslimi yapıldı. Tırı, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre teslim aldı. Teslim töreninde Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz da hazır bulundu.Törende proje hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, şöyle konuştu: “Öğrencilerimizin öğrenme ve üretme süreçlerini zenginleştirmeyi hedeflediğimiz bu çalışmada, alanda en çok ihtiyaç duyulan materyaller temel alınmıştır. Üretilen bu materyallerin tasarımları Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce yapılmıştır. 100 farklı çeşit olmak üzere toplamda 143 bin materyal seti hazırlanmıştır. Üretilen bu materyaller 50 tırı kapsamakta olup 81 vilayetimizde öğrenim gören özel çocuklarımızın okullarına gönderilecektir. 6 bin özel eğitim sınıfının ve okulunun materyal ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanan bu çalışmada, toplamda 50 tır dağıtıma çıkacaktır. 6 Şubat 2019 tarihinde Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen tanıtım faaliyeti 7 bölgemize uğurlanan Özel Çocuklara Özel Materyaller tırı Muğla ilimize ulaştı. Bugün de, Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu ‘nda, ilimiz özel eğitim sınıflarında ve özel eğitim okullarında eğitim gören öğrencilerimize dağıtılmak üzere teslim aldık. Okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim vb. alanlarındaki becerilerin kazandırılmasına yönelik materyaller, ilimiz okullarında açılan 578 özel eğitim sınıfımızda ve 8 özel eğitim uygulama okulunda eğitim alan toplam 946 özel çocuğumuza dağıtılacaktır.”

Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler, “Cumhurbaşkanımız bizi düşünmüş, bizim daha iyi eğitim almamız için bu materyal tırlarını göndermiş, çok mutlu olduk, kendilerine teşekkür ediyoruz.” şeklinde memnuniyetlerini ifade ettiler.

Sevil Yılmaz

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.