Özbilim’de mezuniyet sevinci

Muğla’nın önde gelen ve en eski eğitim kurumlarından birisi olan Özbilim Lisesi’nde 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılını tamamlayan son sınıf öğrencileri düzenlenen bir törenle keplerini giydiler ve diplomalarını aldılar....

Özbilim’de mezuniyet sevinci

Muğla’nın önde gelen ve en eski eğitim kurumlarından birisi olan Özbilim Lisesi’nde 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılını tamamlayan son sınıf öğrencileri düzenlenen bir törenle keplerini giydiler ve diplomalarını aldılar. Üniversiteye ve hayata uzman eğitim kadrosu ile hazırlanan mezun öğrenciler diploma sevinçlerini arkadaşları, velileri, öğretmenleri ve okul idarecileri ile birlikte gönüllerince yaşadılar.

Muğla’nın önemli eğitim kurumlarının başında gelen Özbilim Lisesinde mezuniyet sevinci yaşandı. 2016-207 Eğitim Öğretim Yılını başarı ile tamamlayan öğrenciler düzenlenen bir törenle keplerini giydiler ve diplomalarını aldılar.

Altınkalp Restorantta düzenlenen mezuniyet törenine okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşa ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Özbilim Kurucusu İlhan Aydın yaptı. Özbilim’in 1984 yılından bu yana Muğla’da eğitim hayatına yön verdiğini hatırlatan İlhan Aydın; “ Sınavlar, dereceler, başarılar elbette önemlidir ama asıl ulvi görev insan yetiştirmektir. Çocuklarımızın hayatındaki bu önemli dönemde bize güvendiğimiz için sizlere teşekkür ederiz. Onlar kendi hayatlarını kurarken yol göstericileri, en büyük destekçileri siz oldunuz. Bizler de tabi ki öz anne ve babaları olmasak da çocuklarımızla aramızda bir aile sıcaklığı kurmaya çalıştık. Sizler, bizler ve çocuklarımız büyük Özbilim ailesinin üyeleriyiz.” Dedi.

Mezun olan öğrencilere de seslenen Aydın; “ Hepiniz farklı okullardan iyi eğitimler alarak gelip orta öğretiminizi tamamladınız. Deyim yerindeyse son noktayı Özbilim’le koyuyorsunuz. Bilgilerin ışığında aydınlandığınız pek çok öğretmeniniz gibi ben de sizlerin dürüst, adil ve ahlaklı bir insan olarak kendinizi yetiştirmenizi arzuluyorum. Yaşınız ilerledikçe gittiğiniz bütün okullardan çok iyi bilgi ve donanımla ayrıldığınızın farkına varacaksınız. Hayatın bu yeni aşamasında okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken, asıl zorlu hayat sınavında sizlere başarılar diliyoruz. İleriki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmenin gururu bize yeter de artar bile. Bizleri unutmayınız, yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Aydın, öğrencilerin yetişmesinde fedakarca görev yapan öğretmenlere de bu çabaları için hem kendi adına hem veliler ve öğrenciler adına da teşekkür etti.

İlhan Aydın’ın konuşmasının ardından öğretmenler adına Sevgi Olçar, Okul Birincisi öğrenci Sultan Kurt birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından da Okul Birincisi Sultan Kurt Mezuniyet Kütüğüne plaket çaktı. Mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesiyle birlikte öğrenciler diploma sevinçlerini keplerini havaya fırlatarak yaşadılar. Mezun olan öğrenciler daha sonra hep bir ağızdan Mezuniyet Andını okudular.

Mezuniyet töreni Mezuniyet Pastasının kesilmesi ve müzikli eğlence ile devam ederken, bu sevince okul idarecileri, veliler ve öğrenciler hep birlikte gönüllerince eğlenerek ortak oldular.

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.