Özata’dan usulsüzlük iddiası

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, yaptığı açıklamada müdürlük mülakatlarında yapılan  haksızlıkları belgelendirdiklerini söyledi.Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, müdürlük...

Özata’dan usulsüzlük iddiası

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, yaptığı açıklamada müdürlük mülakatlarında yapılan  haksızlıkları belgelendirdiklerini söyledi.

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, müdürlük mülakatlarında yapılan haksızlıkları belgelendirdiklerini söyledi.

Menteşe Rehberlik ve Araştırma Merkezi önünde gerçekleşen açıklamaya MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, TÜRKAV Şube Başkanı Cemil Özdemir, Türk Ocakları ve Kamu-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı.

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata yaptığı açıklamada; “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine ilişkin yönetmeliğin ilk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirileceklere ilişkin duyuru gereği Muğla ilinde de 1sözlü mülakat sınavları yapılmaktadır. Yapılmaktadır ama evlere şenlik bir şekilde. Türkiye’de kime sorarsanız sorun zaten mülakat- torpil olduğunu herkes bilir. Mülakatlarda baştan sona haksızlıklar, hukuksuzlar yaşanmaktadır” dedi.

“Talebimiz kabul görmedi”

Mülakatlar başlamadan önce Valilik Makamına konu ile ilgili resmi yazı yazdıklarını belirten Özata; “Bu yazıda, sözlü sınav uygulaması denetimi neredeyse imkânsız olan ve uygulamada birçok haksızlığı beraberinde getiren objektiflikten en uzak sınav şeklidir. Ancak; sözlü sınav uygulaması yapılacaksa dahi en azından objektif olarak yapıldığının denetlenebilmesi için ve somut verilere dayalı olarak en azından daha objektif bir sınav olması adına görüntü ve ses kaydının olması gerektiğini beyan ettik. Buna dayanak olarak da sözlü sınavlar ile ilgili Danıştay İdari Dava Daireleri Genel KurulununYD. İtiraz No: 2008/774 numaralı vermiş olduğu karara göre sözlü sınavda adayın sorulara verdiği yanıtların teknolojik imkânlardan yararlanarak sesli ve görüntülü kayıt altına alınmasının gerekli olduğu belirtilmiştir.Yaşanacak olası olumsuzlukları tahmin etmiştik ama bu talebimiz kabul görmedi” dedi.

“Usulsüzlükler baş gösterdi”

Başvurular esnasında usulsüzlüklerin baş gösterdiğini söyleyen Başkan Özata; “Daha başvurular esnasında usulsüzlükler baş göstermiştir. Mesela Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Mustafa Akgöz’ün okul müdürlüklerine ilk defa atanacaklar için yapılan duyurulara başvurusu, önce yıl hesaplamalarında hata yapıldığı gerekçesi ile ismi ilk yayınlanan listede yer almamış, daha sonra yaptığı itirazı da düzeltme listelerinde soyadının yanlış girildiği gerekçesi ile kabul edilmediği tarafına Milli Eğitim yetkilileri tarafından beyan edilmiştir. İşin asıl ilgi çekici tarafı tamamen kendi iradesi dışında Milli Eğitim yetkililerinin yaptığı hata nedeni ile Mustafa Akgöz mülakat listesine giremeyince yerine giren şahıs kim biliyor musunuz? Bodrum Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Serdar Öner mülakat listesine girmiştir. Bu da mı tesadüfle açıklanacaktır. Daha mülakata girmeden hakkı gasp edilen Mustafa Akgöz kimi kime şikâyet edecektir.Bu durumda Serdar Öner, Mustafa Akgöz’ün hakkını yemiş olmuyor mu? Şu an karşımızdaki Rehberlik Araştırma Merkezinde mülakat sınavı altında bir ortaoyunu, bir tiyatro oynanmaktadır. 13 ilçeden müdür olma ümidi ile Muğla’ya gelen eğitim çalışanlarının onuru ve gururu ile oynanmaktadır. Milli Eğitim mevzuatının ve genel kültürün içinden mıknatısla çekilen ve eğer cevabı altta yazmasa komisyon üyelerinin bile bilemeyeceği sorular müdür adaylarına sorulmaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden gelen listelerde isimleri olanlar bu sorular bilemediği takdirde komisyon başkanı başta olmak üzere komisyon üyeleri emin misin, gerçekten öyle mi, şöyle olamaz mı gibi yönlendirmeler yaparak doğru cevabı yazdırmaktadır. Yazdırma işini de güya belge olsun diye imzalatmaktadır” diye konuştu.

“Söylediklerim belgeye dayalı”

Söylediklerinin tahmin ve duyum üzerine olmadığını bizzat belgeye dayalı olarak söylediğini ifade eden Özata; “Komisyon huzuruna gelen müdür adaylarının isimleri, İlçe Milli Müdürlüklerinden komisyona verilen listede yer alıyorsa o müdür adaylarına her türlü yönlendirme ve yardım yapılmaktadır. Bu haksızlığa isyan eden olursa da gereği yapılmaktadır. Şöyle ki; bu haksızlığa itiraz eden bir komisyon üyesine 2.Komisyon Başkanı Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç’in; “İlçe Milli Eğitim Müdürleri kimlerle çalışmak istediklerini belirlediler. Hatta kimin hangi okula atanacağı belirlendi.Biz de bu isimlere bu puanları vereceğiz” dediği bunun üzerine hala içinde Allah korkusu olan bu komisyon üyesinin de bu durumu kabul edemeyeceğini kendisinin noter olmadığını, herkese hak ve adalet ölçüsünde puan vereceğini ve Allah korkusu taşıdığını beyan etmiştir. Bu nedenle 16 Ekim2014 Perşembe günü öğleye kadar bu komisyonda bu tartışmalar yüzünden ancak 13 kişi mülakat sınavına alınabilmiştir.  Vicdanının sesini dinleyen bu komisyon üyesi öğle arası İl Milli Eğitim Müdürünün kendisini başka bir komisyon üyesinin telefonu ile dolaylı olarak aradığını ve görevinden feragat etmesini istediğini açıklamıştır. Bunu üzerine kul hakkı yemeyi diğer komisyon üyeleri gibi beceremeyen komisyon üyesi olayların gidişatının doğru olmadığını bunu ahlaki ve etik bulmadığını beyan etmiştir. Ancak olayların daha fazla Milli Eğitim camiasına zarar verdiğini düşünerek komisyondan feragat ettiğini yazılı olarak beyan ettiği dilekçesini Muğla Valiliğine vermiştir” dedi.

“Mülakatlar iptal edilmelidir”

Özata; “İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden gelen listedeki isimleri kazandırmaya yönelik,kazananın daha mülakat yapılmadan önce belli olduğu şaibeli değil bizzat komisyon üyesi tarafından resmi dilekçe ile Valilik makamına yazdığı belgeli haksızlık nedeni ile Muğla ilinde yapılan bu mülakatlar derhal iptal edilmelidir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden gelen listelerin Komisyon Başkanları marifeti ile komisyonların bilgilendirildiği iddiası için derhal gerekli idari inceleme ve soruşturmalar açılmalıdır. ” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.