OYUNCAK TABANCA YERİNE KİTAP

Fethiye'de “Oyuncak Silahını Getir Kitabını Al” kampanyasının beşincisi yoğun katılım ile gerçekleşti.Kısa adı Arkid olan Fethiye "Arkadaşım Kitap Derneği" tarafından bu sene 5.’cisi düzenlenen etkinlikte proje sahibi...

OYUNCAK TABANCA YERİNE KİTAP

Fethiye'de “Oyuncak Silahını Getir Kitabını Al” kampanyasının beşincisi yoğun katılım ile gerçekleşti.

Kısa adı Arkid olan Fethiye "Arkadaşım Kitap Derneği" tarafından bu sene 5.’cisi düzenlenen etkinlikte proje sahibi Gazeteci Yazar Sıddık Sönmez tarafından bine yakın çocuğa ücretsiz kitap dağıtıldı. 5 yıl önce başlatılan ve yurdun değişik bölgelerinde de yapılan “Oyuncak Silahını Getir Kitabını Al” kampanyası çerçevesinde öğrenciler kitap ile ilgili güzel sözlerden oluşan afişlerle Atatürk caddesi boyunca yürüdüler. Öğrenciler “silaha hayır, kitap’a evet” şeklinde sloganlar atarak Salı Pazarı Mevkiinden Fethiye Belediyesi Kültür Merkezine kadar yürüdüler. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde Fethiye’deki ilkokul öğrencileri oyuncak silahlarını getirip bir yerde toplarlarken karşılığında kitaplarını aldılar. Kitap şenliği olarak gerçekleştirilen etkinlikte Belediye Kültür Merkezi Sanatçısı Mustafa Selçukoğlu çocuklara bir konser verdi.

Mustafa Selçukoğlu’nun şarkılarıyla coşan çocuklar daha sonra sıraya girip oyuncak silahlarını teslim edip kitaplarını aldılar. Mustafa Selçukoğlu konserinden önce bir konuşma yapan “Oyuncak Silahını Getir Kitabını Al” projesi sahibi Sıddık Sönmez; çocuklara kitabın önemi hakkında bilgi verdi. İnsan hayatından kitabın ne kadar çok önemli olduğunu söyleyen Sıddık Sönmez’in en büyük amacı ise okullardaki pet şişeleri bir merkezde toplayıp kitaba dönüştürmek. Bu amaçla Sıddık Sönmez Fethiye’den Ankara’ya Başbakanla görüşmek için bisikletle yola çıkmıştı.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.