Ormanspor kapanıyor!

1991 yılında kurulan ve Geçtiğimiz sezon Basketbol 1.Liginde mücadele eden Türkiye Geneli Muğla’nın önemli bir markası olan, Muğla’nın tanıtımında ve vizyonunda büyük rolü olan Muğla Ormanspor Basketbol Takımı Oyuncuları...

Ormanspor kapanıyor!

1991 yılında kurulan ve Geçtiğimiz sezon Basketbol 1.Liginde mücadele eden Türkiye Geneli Muğla’nın önemli bir markası olan, Muğla’nın tanıtımında ve vizyonunda büyük rolü olan Muğla Ormanspor Basketbol Takımı Oyuncuları Mali Kriz nedeni ile Muğla’dan ayrıldı.

Sezon başı Orman Genel Müdürlüğünden gönderilen 1 Milyon liralık bütçe ile start alan ve çok önemli transferler yapan Muğla Basketbolunun Amiral Gemisi Muğla Ormanspor Basketbol Takımı Sayıştay Denetçilerinin Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca spor kulüplerine para aktarılması hususunda yaptığı çalışma nedeni ile henüz kesinleşmiş bir karar olmamasına rağmen Muğla Orman Bölge Müdürlüğünce ödeneğinin geri gönderilmesi üzerine büyük bir mali kriz içine girdi. Paralarını alamadıkları için bir haftadır idmana çıkmayan Oyuncular Kontrat sürelerinin dolması üzere önceki gün şehirden ayrıldılar.

2 aydır kendi imkanları ile can siparane mücadele ettiklerini belirten Muğla Ormanspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Demir; “Başkanımız tayini çıkması nedeni ile Konya’ya gitti. O gün Orman Bölgede müdürlük yapan bazı üyelerimiz yönetimden ayrıldılar. Sayın Bölge Müdürümüzle arkadaşlarımız birkaç kez görüştüler. Ama kendisi yapabileceği bir şey olmadığını konun Genel Müdürlük ve Bakanlık tarafından çözülebileceğini söylediler. Genel Müdürümüzden randevu talep ettik, bakanlarımıza ulaşmaya çalıştık, siyasilerimizin kapılarını aşındırdık olmadı. Belediyelerimizden destek istedik olmadı. 2 aydır yönetimde ki arkadaşlarımızla gece gündüz mücadele etmemize rağmen bir sonuç alamadık. Vekillerimizden randevu alamadık. Sayın valimize bilgi notu ulaştırıp yardım istemememize rağmen Valimiz randevu vermedi. Sayın Genel Müdür birkaç kez çözüm bulacağına dair mesaj gönderdi. Ama daha sonra öğreniyoruz ki kimilerine imkansız demiş kimilerine bakacağız demiş. Bizde durum buyken ve zaten gelmiş olan paramız aktarılmazken Ankara Ormanspor’a 6 milyon lira aktarılması ize bizi son derece üzdü. Bu kadar sahipsiz olmak bu kadar lobisiz olmak heyecanımızı şevkimizi kırdı. Son olarak Ak Parti İl Başkanımız Sayın Kadem Mete sağolsunlar büyük yakınlık gösterdi. Temasları oldu ama sonuç alamadık. Göreve yeni başlayan Sayın Genel Müdür Anakara Ormanspor’a verilen paranın önceki Genel Müdür tarafından verildiğini söylüyor. Artık bize yapacak bir şey kalmadı. Son olarak Kavaklıdere Belediye Başkanımıza durumu anlatıp destek istedik. Oradan da henüz olumlu olumsuz bir yanıt gelmeyince oyuncularımız ili terk etti.”Dedi.

Demir; “2 aylık bu süreçte bize her an destek veren çözüm bulmak için yoğun mesai harcayan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz’a gerçekten bu takımın önemini anlayıp, bizimle üzüldüğü için çok teşekkür ediyoruz. Yine il Başkanımız Kadem Mete’ye ve MKYK Üyemiz Bülent Karakuş’a çabaları için teşekkür ediyoruz.

Hafta sonu cumartesi Günü kendi evimizde İstanbul Işıkspor ile oynayacağımız karşılaşmaya çıkamayacağız. Şu dakikadan sonra yönetim kurulu olarak gerekli enerjiyi bulur cesaretlenirsek ve lisansları yetiştirirsek, genç takım oyuncularımızla devam edebilir ligi tamamlayabiliriz. Ya da Ligden de çekilebiliriz.” Diye konuştu.

Demir şunları ekledi: “Hayallerini süslediğimiz Muğlalı basketbolcu çocuklarımızdan bizi manen de olsa destekleyen Muğlalı basketbolseverlerden bizleri affetmesini rica ediyoruz. Çok istedik çok uğraştık ama nefesimiz yetmedi. Bu yolda önümüze taş koyanlar, bu duruma gelmemizi sağlayanları Kamuoyunun vicdanına bırakıyor, Yüce rabbimize havale ediyoruz. Tarih elbette bunun hesabını soracaktır.”

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.