Organik köy suya hasret

EKO Turizme geçmek isteyen Muğla’nın ilk Organik Köyü Çandır’da sulama ve yol sıkıntısının yaşandığını söyleyen Muhtar Salih Yukarlı, köye ulaşımı sağlayan yolun en son 1995 yılında asfaltlandığını belirtti.Muğla’nın...

Organik köy suya hasret

EKO Turizme geçmek isteyen Muğla’nın ilk Organik Köyü Çandır’da sulama ve yol sıkıntısının yaşandığını söyleyen Muhtar Salih Yukarlı, köye ulaşımı sağlayan yolun en son 1995 yılında asfaltlandığını belirtti.

Muğla’nın ilk organik köyü Köyceğiz’in Çandır Mahallesi turizme açılmak istiyor. Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çandır Turizme Dayalı Organik Tarım’ çalıştayında yörenin sorunları tartışılırken, Çandır’ın EKO turizmden yararlanması için neler yapılmalı sorusunun cevabı arandı.

Çandır Mahalle Muhtarı Salih Yukarlı, mahallenin en büyük sorununun su ve ulaşım olduğunu açıkladı. Muhtar Yukarlı, “Organik tarım faaliyetlerini daha da geliştirerek turizm alanında pansiyon turizminin gelişmesi için bizlere destek verilmesini istiyoruz. Çandır mahallesini tarımı, turizmi, ekolojik dengesi ile eko turizmden daha çok pay alabilmesi için öncelikle yolların yapılması gerekiyor. Mahallemiz Köyceğiz’e karayolu ile 40 kilometre uzaklıkta. Dalyan’dan tekneler ile gittiğimizde ise büyük tonajlı malzemeleri taşıyamıyoruz. Yollar 1995 yılında yapılan asfalt ile duruyor. Yaklaşık 20 yıldır mahallemizin yolları asfaltlanmadı. Su sıkıntısı da yaşıyoruz. Mahallemizin çevresi termal kaynaklar olması nedeniyle 7-8 metrelik sondajlarda sıcak su çıkıyor. Eğer yollarımız asfaltlanır, su sorunumuz çözülür ise mahallemize daha çok yerli ve yabancı turist çekerek EKO turizmi canlandırırız” dedi.

Muğla Gıda Tardım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Muğla’da organik tarımın 2014 yılında 13 ilçede, 160 mahallede 910 üretici ile 48 bin 460 dekar alan ve 71 ürün üzerinde başlatıldığını açıkladı. Ekici, “Muğla genelinde organik tarım yetiştiriciliği ürün dağılımı Bodrum’da mandalina, Datça’da badem, zeytin, bal, keçiboynuzu ve tıbbi bitkiler, Fethiye’de badem, zeytin ve tıbbi bitkiler, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’da susam, portakal, nar ve zeytin, Milas’ta zeytin, Ula’da susam, Menteşe ilçesinde ise sebze üzerine üretim yapılıyor. Şehir yaşamından kaçan insanlarımız Çandır gibi mahallelere giderek doğal ve organik üretime yöneldiler. Eğer Çandır ve buna benzer yerleşim birimlerimizin ilgili müdürlükler ile suyunu, yol sorununu ve pazarlama sorununu çözersek Muğla’yı EKO turizmde de önemli bir yere taşırız” dedi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.