Orduda astsubay, cemaatte paşa!

Marmaris’teki saldırı timinin firari üyeleri dağlık bölgede aranıyor. Kaçak askerlerden en tehlikelisinin ise Erdoğan’a suikast girişimini hazırlayan ‘Paşa’ lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu olduğu belirtildiMarmaris'te Cumhurbaşkanı...

Orduda astsubay, cemaatte paşa!

Marmaris’teki saldırı timinin firari üyeleri dağlık bölgede aranıyor. Kaçak askerlerden en tehlikelisinin ise Erdoğan’a suikast girişimini hazırlayan ‘Paşa’ lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu olduğu belirtildi

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen ve iki polisi şehit eden özel timin firari üyelerinin yakalanması için dağlık alanda operasyonlar sürüyor. Saldırıdaki en tehlikeli isimlerden birinin, Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nde FETÖ'nün imamı Hava Astsubay Zekeriya Kuzu olduğu belirtildi. Kuzu'nun çatışmaya girebileceği de ifade edildi. Ankara'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'le birlikte saldırıyı organize eden Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki 'cemaatin imamı' olan MAK timi komutanı Astsubay Zekeriya Kuzu'nun fotoğrafı, operasyon merkezine ve ekiplere ulaştırıldı.

Kuzu'nun astsubay rütbesinde olmasına rağmen, cemaat üyeleri arasında üs komutanı gibi görüldüğü, lakabının 'Paşa' olduğu ve Çiğli'deki üstte cemaat üyesi tüm askerlere emir verdiği öğrenildi.

Köylüler ihbar etti

Kayıplara karışan askerlerden 5'inin Muğla, Aydın ve Denizli'ye sınırı olan bölgede görüldüğü ihbarı alındı. Ormanlık alana çok sayıda komando ve özel harekat polisi yönlendirildi.

Muğla Menteşe'ye bağlı Çakmak köylüleri, dün öğle saatlerinde 2 askerin ormana doğru gittiği yönünde ihbarda bulundu. Marmaris'ten helikopterle 20 komando gönderildi. Köylüler ardından bölgede 3 asker daha gördüklerini ihbar etti. Muğla, Denizli ve Aydın sınırları arasında kalan Elkin yaylasına 20 komando ve özel harekatçi daha gönderildi. Bu arada Bodrum'da da 2 kaçak asker görüldüğü ihbarı üzerine harekete geçildiği bildirildi. ADEM ÜLKER

Darbeciyim ama FETÖ'cü değilim”

Özel timlerin otel baskınını yöneten ve gözaltına alındıktan sonra Muğla'da sevk edildiği adliyede tutuklanan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in, darbeci olduğunu itiraf ettiği öğrenildi. Darbeci olduğunu ama FETÖ'cü olmadığını söyleyen Sönmezateş, saldırıyı organize eden askerlerden Binbaşı Şükrü Söymen'in, kendisine darbe girişiminden beş gün önce "Hazır ol, bu hafta şenlik var" dediğini önü sürdü. Marmaris'teki saldırıyı yönettikten sonra gittiği Ankara'da yakalanan, gönderildiği Muğla'da da tutuklanan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, ifadesinde tüm suçlamaları kabul etmesinin yanı sıra, önemli bilgiler de verdiği öğrenildi. Darbe girişimini kabul eden darbeci Sönmezateş, Fethullah Gülen hareketiyle ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. Sönmezateş, "Evet ben darbeciyim.

İsterlerse beni idam etsinler. İdam cezamı versinler, ama ben FETÖ'cü değilim" dedi.

Sönmezateş'in ifadesinde eşine mesaj gönderdiği ve darbeci olduğu için kendisinden boşanmasını, çocuklarının da soyisimlerini değiştirmelerini istediği ifade edildi.

İstanbul'daki operasyonu da düzenlemiş

Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinin, darbe girişiminin yaşandığı gün iki helikopterle Konya'dan havalanarak İstanbul'da bir düğünde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ı ve sekiz generali kaçırdığı ortaya çıktı. Timin bazı üyeleri, helikopterle tekrar havalanıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu Marmaris'e gitmiş. MAK Tim Komutanı Başçavuş Yılmaz Bahar'ın üç tim, iki helikopter ve ağır silahlarla İstanbul'a giderek darbe girişimine katıldığı ortaya çıktı. MAK timindeki 21 asker, rehin almak için üst düzey bir komutanın İstanbul'daki düğününe katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ı kaçırdı. Helikopterlerden birinin Orgeneral Ünal'ı Akıncı Üssü'ne götürdüğü, diğer helikopterin de 8 generali İstanbul Hava Harp Okulu'na taşıdığı belirtiliyor.

Aralarında Başçavuş Yılmaz Bahar'ın da bulunduğu zanlıların, timden ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan helikopterlere binerek Marmaris'e hareket ettikleri ortaya çıktı.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.