Operasyondan tutuklama çıkmadı

Menteşe’de Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonunda gözaltına alınan 14 kişi, savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye çıkmadan serbest bırakıldılar. Serbest...

Operasyondan tutuklama çıkmadı

Menteşe’de Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonunda gözaltına alınan 14 kişi, savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye çıkmadan serbest bırakıldılar. Serbest bırakılanların hiç birisine yurt dışı yasağı konmazken 4 kişiye adli kontrol uygulanacak.

Geçtiğimiz günlerde Menteşe’de polis tarafından gerçekleştirilen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanmasına (PDY) yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda 14 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından adli makamlara sevkedilirken, alınan savcılık ifadelerinin ardından 14 kişi de serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 4 kişiye adli kontrol uygulanacak.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlıların Terörle Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından Muğla Adliyesine sevk edildi. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında kent merkezi ve ilçelerinde FETÖ/PDY’nin deşifre edilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında “suç işlemek için örgüt kurma, örgüte üye olma ve finansal destek sağlama, milli, dini ve insani duyguları istismar etme suretiyle ‘himmet’ adı altında yardım toplama” iddialarına ilişkin Muğla ve Denizli’de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 14 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 14 kişi savcılık ifadesinin ardından Cuma günü akşam saatlerinden serbest bırakılmışlardı. İfadelerin ardından serbest bırakılanlardan M.K-T.P-F.K-H.Ü ve M.A hakkında yurt dışı yasağı ve adli kontrol uygulanmazken diğer 9 isim S.Ç, H.T,R.T,H.G,A.K.A, E.Ö,S.U,Ö.D ve M.F’ye de yurt dışı yasağı konulmadı.  9 kişiden 4’üne ise adli kontrol uygulanacak.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.