Öncü Gençlik Parti Okulu tamamlandı

Vatan Partisi Öncü Gençlik Muğla, Vatan Partisi üyesi öğrencilerinin ideolojik, siyasi ve pratik donanımlarını zenginleştirmek için düzenlediği parti okulunu tamamladı. Tuna Otel’de gerçekleşen parti okulunda Vatan Partisi...

Öncü Gençlik Parti Okulu tamamlandı

Vatan Partisi Öncü Gençlik Muğla, Vatan Partisi üyesi öğrencilerinin ideolojik, siyasi ve pratik donanımlarını zenginleştirmek için düzenlediği parti okulunu tamamladı. Tuna Otel’de gerçekleşen parti okulunda Vatan Partisi Tarihi, strateji ve siyaset, bilim ve bilimsel sosyalizm, Vatan Partisi ve Tüzüğü üzerine konuşuldu. Eğitimler ise Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, Vatan Partisi Öncü Gençlik Eğitim Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat, Vatan Partisi Öncü Gençlik Muğla İl Başkanı Anıl Coşkun tarafından verildi.

Parti okulunun birinci dersi olan Vatan Partisi Tüzük ve Program eğitiminde Vatan Partisi’nin amacının Kemalist Devrimi tamamlamak olduğunu vurgulan Öncü Gençlik Muğla İl Başkanı Anıl Coşkun; “Milletin gelişme ve ilerlemesinin önünü açacak, devletimizi tam bağımsız, çağdaş, barışçıl, üretken ve müreffeh bir yapıya kavuşturacak Kemalist Devrimi tamamlamalıyız. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı bu esaslara dayanarak yapacağız. ”dedi. Parti ahlakını anlatan Coşkun; Vatan Partisini başarıya taşıyacak değerleri “halka hizmet, karşılıksız emek, fedailik geleneği, kamuya öncelik, paylaşma geleneği, sevgi ve saygı” olarak belirtti. Vatan Partisi Milli Hükümet Programı sunumunun ardından parti okulunun ikinci dersine geçildi.

“Vatan Partisi kitlelere önderlik etti”

Parti okulunun ikinci dersi ise Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin tarafından verildi. ”Vatan Partisi Tarihi” sunumu gerçekleştiren Gültekin; “Kendi omuzunun üzerinde kendi başımızı taşımalıyız” sözüne vurgu yaptı.” Bir eylemin doğru olup olmadığının birinci kıstası meşru zeminde olmasıdır. Bir mücadeleye başlamadan öncede o mücadelenin hedefi olmalıdır. Biz de bu saptamayla ortaya çıktığımız günden bu güne kitleler içerisinde, kitlelere önderlik ederek geldik.” Diye konuştu.

Okulun üçüncü dersinde Vatan Partisi Öncü Gençlik Eğitim Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat Bilim Ve Bilimsel Sosyalizm üzerine sunumunu gerçekleştirdi. Tarihte bilimin ortaya çıkma süreci, üretim de artık değerin ortaya çıkmasıyla oluşan sınıflı toplum, Marksizm’den önce ortaya çıkan eşitlik mücadeleleri, eşitlik isteyen ütopyalar, yükselen kapitalizm döneminde Marx ve Engels’in ortaya attığı fikirler, Bilimsel Sosyalizmin doğuşu ve Bilimsel Sosyalizmin Kemalist Devrime yansımaları üzerine konuşmasını yaptı.

Okulun son dersinde ise “Siyaset ve Stratejilerimiz” konulu eğitim verildi. Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş’in verdiği eğitim de Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i Cumhurbaşkanı adayı göstermek için 100 bin imzayı toplarken Öncü Gençlik’e düşen görevler üzerinde durdu. Diş; “Partimiz bugün Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye'de güzellikle iktidar belirleme gücünün bittiğini saptamıştır. 2014'e kadar Türkiye'de iktidar olma ruhsatı Amerika'dan alınırken 2014'ten sonra bu ruhsat vatanseverlikten alınır duruma gelmiştir. Partimizin önü açıktır. Vatan Partisi Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in Cumhurbaşkanlığı adayı için en az 100 bin imzayı örgütlemek Öncü Gençliğin önündeki en önemli görevlerdendir. Sistem Partileri bölünüyorken, Atatürkçülük yükseliyorken Doğu Perinçek için 100 bin imza bulunur.” dedi.

Vatan Partisi Öncü Gençlik Savaş Yener Parti Okulu’nda ki derslerin bitmesinin ardından eğitmenlere plaket ,katılımcılara da katılım belgesi verildi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.