“Önce bilgi al, sonra ruhsat”

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü işyeri açmadan önce “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı” müracaatında bulunan işyerine ziyarette bulundu.Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü işyeri açmadan önce bilgi alan ve müracaat...

“Önce bilgi al, sonra ruhsat”

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü işyeri açmadan önce “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı” müracaatında bulunan işyerine ziyarette bulundu.

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü işyeri açmadan önce bilgi alan ve müracaat eden, daha sonra işyerini kiralayıp faaliyete geçen işyerinin ruhsatını çerçeveleterek işyeri sahibine takdim etti. Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürü Tufan Kaçar yaptığı açıklamada “İlçemizin bazı bölgelerinde asılı bulunan ‘işyeri açmadan önce mutlaka belediyemize müracaat ediniz’ afişine uygulamada işlerlik kazandırmak amacıyla, her ay belli kriterler doğrultusunda seçtiğimiz bir işyerinin ruhsatını, işyerine götürerek hayırlı olsun ziyaretinde bulunacağız. Bu ay sahil bandındaki bir işletmemizle başlayan bu uygulamamız her ay bir işyeri ziyareti ile devam edecek. İşyeri ruhsatına bakış açısını değiştirmek gayesindeyiz. Trafikte emniyet kemeri ile kask takmak ne ise işyeri ruhsatı da odur. Ruhsat verilen bir işyerinde yangın önlemlerinin aldırılması hayat kurtarabilir. Benzeri birçok uygulama ve resmi evrak işin bütününe bakıldığında işyeri sahibi ya da kiracısını güvence altına almaktadır. Bu nedenle bu uygulamamızın sloganı ‘Önce bilgi al, sonra ruhsat.’ İşletme açmak ya da yatırım yapmak isteyen herkesi Zabıta Müdürlüğüne bir çay içmeye bekliyor, yeni açılan işletme sahiplerine hayırlı işler, bereketli ve bol kazançlar diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.