Ölümün üstünden geçiyorlar!

Seydikemer ilçesinde, geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli yağışta hasar görmesi nedeniyle moloz dökülen ve "Girişi Olmayan Yol" levası asılarak kapatılan köprü tehlikeli olmasına rağmen mahalle sakinleri tarafından kullanılmaya...

Ölümün üstünden geçiyorlar!

Seydikemer ilçesinde, geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli yağışta hasar görmesi nedeniyle moloz dökülen ve "Girişi Olmayan Yol" levası asılarak kapatılan köprü tehlikeli olmasına rağmen mahalle sakinleri tarafından kullanılmaya devam ediyor.

Seydikemer'in Eşen Çayı üzerindeki, Alaçat ve Çamurköy Mahallelerini birbirine bağlayan köprü, yaşanan sel nedeniyle ayaklarının çökmesi nedeniyle hasar oluştu. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin iş makinelerince girişlere moloz dökülen ve "Girişi Olmayan Yol" levhası asılan köprü trafiğe kapatıldı. Uzun yol gitmek istemeyen mahalle sakinleri ise kendi imkanlarıyla dökülen molozu açarak tehlikeye aldırmadan köprüyü kullanmaya devam ediyor. Çamurköy Muhtarı Alim Yanatma, yaptığı açıklamada, yağışlar nedeniyle köprünün ayaklarında çökme olduğunu ve yetkililere bildirdik. Hasar nedeniyle oluşabilecek tehlike nedeniyle köprü trafiğe kapatıldı.Vatandaş kapatılmasına rağmen köprüyü kullanmaya devam ediyor. Köprü iki mahalleyi birbirine bağlıyor. Bölgede yaşayanlar sebze meyve hali ve zeytinyağı fabrikasına gitmek için burayı kullanıyor. Acilen köprünün yapılmasını istiyoruz dedi. Muhtar Yanatma, vatandaşların köprüyü kullanmazlarsa yaklaşık 35 kilometre yol kat ederek varmak istedikleri yere ulaşacaklarını söyledi.

Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş de köprüdeki çatlakların risk oluşturduğunu, hasara rağmen vatandaşların köprüyü kullandığını belirtti. Köprünün çiftçiler için çok önemli olduğunu, köprünün aktif kullanıma açılmasının büyük fayda sağlayacağını kaydetti.

Köprüyü kullanan mahalle sakinlerinden Salih Poyraz, köprüyü kullanmazsa fazladan 40 kilometre yol gitmesi gerektiğini, fazla yakıt yakmamak için riske rağmen köprüden geçtiğini dile getirdi.

Çamurköy Mahallesi sakini Tolga Yeşil, köprünün bir an önce yapılmasını istedi. Fazladan yol gitmek istemiyoruz. Akaryakıt çok pahalı onun için bu riski göze alıyoruz dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye tarafından yapılan açıklamada, bir ayağındaki oturma nedeniyle ulaşıma kapatılan köprüde, gerekli inceleme ve çalışmanın başlatıldığı, oluşan hasarın giderilmesinin ardından köprünün tekrar ulaşıma açılacağı bildirildi.(İHA)

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.