“Okuyan toplum gelişmiş toplumdur”

Çeşitli etkinlik ve toplantılara katılmak üzere Seydikemer ilçesine giden Muğla Valisi Esengül Civelek, Seydikemer İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılışına katıldı.Açılışa; Vali Esengül Civelek, Seydikemer Kaymakamı Haktan...

“Okuyan toplum gelişmiş toplumdur”

Çeşitli etkinlik ve toplantılara katılmak üzere Seydikemer ilçesine giden Muğla Valisi Esengül Civelek, Seydikemer İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılışına katıldı.

Açılışa; Vali Esengül Civelek, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Durdu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Arslan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Başarının kaynağının bilgi olduğunu belirten Vali Civelek, bireyin en önemli öğrenme şeklinin ise okumak olduğunu ifade etti.

Bilgi çağının yakalamanın okuyan, araştıran, düşünen, çalışkan, üretken bilişim teknolojisi kullanma becerisi gelişmiş bireylerle mümkün olacağını belirten Vali Civelek, “Okuyan toplum güçlü toplumdur, gelişmiş toplumdur. Kütüphaneler gelişmişliğin göstergesidir. Bizlere okuma alışkanlığı, kültürü kazandıran, bilgi birikimimizi, genel kültür ve yeteneğimizi arttıran kütüphanelerimizden mümkün olduğunca istifade etmemiz gerekir.” dedi.

Halk Kütüphanesinin ilçeye kazandırılması için verdiği desteklerden dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’a ve destek katkı sağlayan tüm taraflara teşekkür eden Vali Civelek, kütüphanenin Seydikemer'e, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kütüphanenin açılışını yapan Vali Civelek, öğrencilerle birlikte kütüphaneyi dolaşarak, yetkililerden bilgi aldı.

Muğla’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 13. Kütüphanesi olan Seydikemer İlçe Halk Kütüphanesi’nde 2.060 kitap, engelli, çocuk ve yetişkin bölümleri ile internet erişim merkezi bulunuyor.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.