“Okluk koyu kamulaştırılıyor”

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Okluk Koyunun , Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılmak amacıyla kamu yararı kararı alınarak, kamulaştırılacağını ve halka, deniz turizmine mavi yolculuğa...

 “Okluk koyu kamulaştırılıyor”

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Okluk Koyunun , Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılmak amacıyla kamu yararı kararı alınarak, kamulaştırılacağını ve halka, deniz turizmine mavi yolculuğa kapatılacağı, koyda ölçümler yapıldığını ileri sürerek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından bu iddialara açıklık getirmesini istedi.

Haber Merkezi

Okluk Koyundaki yapılaşma tartışmaları sürerken, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, komisyon toplantısında söz alıp, Okluk Koyunun kamulaştırması iddialarına açıklık getirilmesini istedi.

Girgin, Okluk Koyunun, Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere kamulaştırılacağı iddialarını gündeme getirerek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu iddialara açıklık getirilmesini istedi.

Girgin;  “Söyleyeceklerim her ne kadar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı alanı içinde olmasa da, bütçe bütünlüğü içinde bir gider oluşturması, güncel olması bakımından ve mensubu olduğunuz kabinenin ve partinin ve hatta genel başkanınızın yaptığı her icraatın sizi de bağlayıcı olduğunu düşünerek ve sizin nezdinizde soracağım soruya bir muhatap bulacağımı ümit ederek bu soruyu soruyorum.

Kaptan Cousteau’nun “yeryüzündeki cennet” olarak nitelendirdiği Gökova’da bir yer olan ve Dünyanın çevresini teknesiyle dolaşan ilk Türk denizcisi Sadun Boro'nun anısının yaşadığı ve yaşatıldığı, Okluk Koyu kamulaştırılıyor.

26.09.2018 Tarihinde ilgili bakana bir soru sordum,                                                                                                                            

Kamuoyunda, Marmaris Okluk Koyu’nun kamulaştırılarak halka, deniz turizmine ve mavi yolculuğa kapatılacağı, günlerdir koyda ölçümler yapıldığı, bunun doğru olup olmadığı sordum.

Ekonomi düzelsin diye paket üstüne paket açıklanırken, ülkemiz bu kadar sıkıntıda iken, böyle gösterişli bir yazlık saraya gerek var mıdır? Diye sordum 1.5 ay geçti bir cevap alamadık.

10-11 Kasım 2018 Tarihlerinde gelen bilgilere göre yaklaşık 40 yerleşim yeri sakinine ve işletmeciye tebligat gitmiş ve deniz polisi kıyıda anons yaparak tekneler boşaltılmıştır.

Bölgede, mülk sahibi Köylülere ve işletmecilere, kaymakamlığa bağlı milli emlak Müdürlüğü tarafından tebliğ edilen yazıda, kendilerine ait olan taşınmazların, Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılmak amacıyla kamu yararı kararı alınarak, kamulaştırılmalarının uygun görüldüğünü, kabul ederlerse pazarlık usûlü satın alınacağını kabul etmezlerse mahkeme kararı yoluyla bedel belirlenip alınacağı söyleniyor.

Bizde bir söz vardır “devletin kestiği parmak acımaz” diye doğrudur ama eksiktir, ancak adaletli davranan bir devletin kestiği parmak acımaz!

Okluk Koyuna saray yapılıyor, yetmiyor etrafındaki 200 dönümlük olan da kamulaştırılarak halka, mavi yolculuğa ve köylüye kapatılıyor.

Ak Parti Genel Başkanı tatil yapacak diye, Beyefendi tatil yapacak diye milleti yerinden yurdundan etmenin neresinde, nasıl bir kamu yararı vardır?

Türkiye’nin ekonomik olarak içinde olduğu darboğaz ortada. Şirketler konkordato ilan eder hale geldi, işçinin, çiftçinin, memurun, esnafın, emeklinin hali ortada. Alım gücü günden güne düşmekte. Halka kemer sıkın derken bu kadar savrukluğa ne lüzum var.

Cumhurbaşkanının dinlenmeye hakkı yok mu? Elbette var. Ancak insanları yerinden, yurdundan etmeden korkutmadan. Bu kararın bir an önce geri dönmesini talep ediyorum.” Diye konuştu.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.