Öğretmenler ve öğrenciler kaymakamlığa yürüdü

Fethiye Fatih Anadolu Lisesinin yerine Anadolu İmam Hatip Kız Lisesinin taşınmasına tepki gösteren öğrenci ve öğretmenler ellerinde “Teslim olma okuluna sahip çık” yazılı afişle kaymakamlık binasına yürüdü. Öğrenci...

Öğretmenler ve öğrenciler kaymakamlığa yürüdü

Fethiye Fatih Anadolu Lisesinin yerine Anadolu İmam Hatip Kız Lisesinin taşınmasına tepki gösteren öğrenci ve öğretmenler ellerinde “Teslim olma okuluna sahip çık” yazılı afişle kaymakamlık binasına yürüdü. Öğrenci ve öğretmenler Fatih Anadolu Lisesinin kampüs alanındaki okula taşınma kararının kaldırılması için topladıkları 107 dilekçeyi sunup destek istedi.

Öğrenciler kaymakamlık binası önünde yerlere oturup alkışlı protestoda bulunurken yeni yaptırılan okulun fiziki eksikliklerinin oldukça fazla olmasından yakındılar. Fethiye Fatih Anadolu Lisesindeki öğrencilere kitapları eski okullarının salonunda sınıf öğretmenleri tarafından dağıtılırken kampus alanındaki yeni okula giden öğrenci olmadı. Emniyet Müdürlüğü binası yanındaki Fatih Anadolu Lisesi binasında toplanan öğrenciler ve öğretmenlerle veliler buradan Fethiye Kaymakamlığına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık “karanlığı parçala, geleceğe sahip çık, direne direne kazanacağız, bu daha başlangıç, okuluna sahip çık” şeklinde sloganlar atan öğrenciler kaymakamlık binası önünde de yerlere oturup kaymakamlıktan gelecek sonucu yine alkış tutarak beklediler.

Bu arada Eğitim-Sen Fethiye Temsilcisi Ali Türk ile bazı öğretmen ve veliler Fatih Anadolu Lisesinin Kız İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesine tepkilerini içeren protesto dilekçelerini sundular. Öğrenci ve velilerin imzaladığı toplam 107 dilekçe kaymakamlığa sunulurken Eğitim-Sen Fethiye Temsilcisi Ali Türk, adaletsiz buldukları taşınma kararının geri alınması gerektiğini belirtti. Ali Türk açıklamasında “Yeni okul kilitli bulunmaktadır. Göstermelik bir asansör konulmuştur. Özellikle engelli öğrencilerin geçeceği bantlar bulunmamaktadır. Akıllı tahtalardan laboratuarlara kadar her şey hazır değildir. Anneler ve babaların çocuklarıyla birlikte okullarına sahip çıkmaları gerekir. Çocuklarımız bu yıl sınavlara katılacak” ifadelerini kullandı.

Öğretmen Bayram Özkan da, mevcut okulun alt yapısının kurulmadığını etrafında hiçbir yerleşim alanı ve marketin bulunmadığını elektrik su kanalizasyon, akıllı tahta ve internet kurulumunun sağlanmadığını iddia ederek "800 öğrenci 60 öğretmen böyle bir okula nasıl gönderilir. 50 yıllık bir liseyi geliştirmek ve desteklemek gerekirken 136 öğrencili kız imam hatip lisesi haline çevirmek yüzlerce Anadolu Lisesine gitmek isteyen öğrencinin başka okul ve ilçelere göçmen öğrenci olarak gitmesine neden olmaktadır" dedi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.