Öğrencilere Kariyer Planlama semineri

Seydikemer’e bağlı Bağlıağaç Mahallesi’nde okul müdürlüğü ve mahalle muhtarlığı, 8. Sınıflara yönelik ‘İstersem Başarırım’ adlı Mesleki Tanıtım ve Kariyer Planlama Semineri düzenledi.  Öğrencilere kariyer...

Öğrencilere Kariyer Planlama semineri

Seydikemer’e bağlı Bağlıağaç Mahallesi’nde okul müdürlüğü ve mahalle muhtarlığı, 8. Sınıflara yönelik ‘İstersem Başarırım’ adlı Mesleki Tanıtım ve Kariyer Planlama Semineri düzenledi.  Öğrencilere kariyer planlaması yaparken yardımcı olması hedeflenen seminerde, velilere de öğrencilerin mesleki tercihlerine saygı duyulması gerektiği yönünde telkinlerde bulunuldu.

Bağlıağaç Şehit Nizamettin Akan Ortaokulu’nda devlet okullarında bir ilki temsil eden bir seminer düzenlendi. TEOG Sınavlarına katılacak 8. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen seminere Korubukü, Kadıköy, Arsa, Güneşli gibi çevre mahallelerden de 8. Sınıf öğrencileri servislerle taşındı. Okul Müdürlüğü ve Mahalle Muhtarlığının birlikte düzenlediği seminere Kaymakam Muammer Köken, Garnizon Komutanı Mehmet Şenyiğit, Belediye Başkan Vekili Ramazan Kaynak, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Milli Eğitim Müdürü Ferah San ve Şube Müdürü Esma Çelik, İlçe Tarım Müdürü Engin Maraşlı, eğitimciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KARİYER İÇİN BAŞARI HİKAYELERİ

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Okul Müdürü Mustafa Ali Deveci ve Mahalle Muhtarı Yücel Özdemir, seminerin amacını  “Öğrencilerimizin kariyer planlaması yaparken örnek alabilmeleri için Seydikemerli ve Fethiyeli belli kariyer sahibi kişileri öğrencilerimizle buluşturmak istedik” diyerek özetlediler. Kaymakam Muammer Köken de her öğrencinin kendine özgü bir yeteneğinin olduğunu ifade ettiği konuşmasında çeşitli meslek dallarından örnekler vererek öğrencilerin sevebilecekleri mesleklere yönlenebileceğini ifade etti. Yine 20 yıl kaymakamlık görevinde bulunduktan sonra iki yıldır İçişleri Bakanlığında Hukuk Müşavirliği görevinde bulunan Kadıköy Mahallesi’nden Musa Uslan, öğrencilik yıllarından bugünlere nasıl geldiğini çeşitli anılır eşliğinde anlatarak öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulundu.

İŞSİZ DE ÇOK İŞÇİ ARAYAN DA

Seminer Programında öğrencilerin kariyer planlamalarına yönelik ikinci konuşmacı ise Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Akif Arıcan oldu. Tarımla ilgili Rusya Pazarında gerçekleştirdikleri  bağlantılardan örnekler aktaran Arıcan, iş dünyasında iş arayan işsizler kadar kendini geliştirmiş işçi arayan işverenlerin olduğuna dikkat çekti ve öğrencilere meslek liseleri ve mesleki eğitim kurslarını tavsiye etti. Yine Fethiyeli olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Ayşe Çelik Yetim de öğrencilere hangi liseyi niçin seçtiğini, öğrencilerin lise seçimlerinde nelere dikkat etmesi gerektiğini bir bir anlattı.

SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN

Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş de yine öğrencilik yıllarından itibaren meslek yaşamındaki değişimleri anlatırken Yörük Obalarımız Programları ile 15 yıldır TV programları çeken Ramazan Kıvrak da yerel şivesi ve yaptığı kısa benzetmelerle öğrencilerin dikkatini çekti. Bir başka başarı hikayesi ise Seydikemer İlçe Halk Sağlığı Müdürü ve Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Fatma Turgut’tan geldi. İlkokuldan sonra çeşitli problemler sebebiyle 7 yıl gecikmeli olarak sürdürdüğü eğitim hayatından sonra çok sevdiği doktorluk mesleğini nasıl elde ettiğini öğrencilerle paylaştı.  Yine Seydikemer Orman İşletme Müdür Vekili Faruk Aydın, Orman İşletme Müdürlüğünün görevlerini ve mesleğe girmek isteyecek öğrencilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.