Öğrenciler ihtiyacı olanlara yardım

Muğla’da, bir grup lise öğrencisi pazar yerinde alışveriş yapan yaşlı ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşların poşetlerini ve pazar arabalarını evlerine ve arabalarına kadar taşıdıMuğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki...

Öğrenciler ihtiyacı olanlara yardım

Muğla’da, bir grup lise öğrencisi pazar yerinde alışveriş yapan yaşlı ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşların poşetlerini ve pazar arabalarını evlerine ve arabalarına kadar taşıdı

Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri, sorumluluk projesi kapsamında ara tatil döneminde yardımlaşma ve paylaşma duygularını pekiştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla pazar alışverişi yapan yaşlı ve yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım etti.

Öğrencilere yardımlaşma duygusunu aşılamak amacıyla hayata geçirilen çalışma doğrultusunda gönüllü olan 10 öğrenci, beraberlerinde 3 öğretmen ve 2 idareci eşliğinde Perşembe Pazarına giderek, alışveriş yapan vatandaşların poşetlerini ve pazar arabalarını evlerine ve arabalarına kadar taşıdı. Öğrencilerin, bu yardımseverliği takdir topladı.

Okul Müdür Yardımcısı Nurten Ayaz Uğur, yaptığı açıklamada, çocuklara yardımlaşma duygusunu aşılamak istediklerini söyledi. Etkinliğin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübünün planlanan bir çalışması olduğunu belirten Uğur, “Kulüp öğrencilerimizle birlikte yaşlı ve ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz insanlara yardım edeceğiz. Poşetlerini taşıyacak, alışverişlerini yapmalarken yanlarında olacak ve evlerine kadar eşlik edeceğiz. Belli aralıklarla tekrarlamayı düşünüyoruz. Etkinliğimizin temel amacı çocuklarımızla muhtaç insanlar arasında bir köprü olabilmek. Bunu Muğla’da bir örnek olarak yapabilmek.” diye konuştu.

Okulun Fizik öğretmenlerinden Hediye Top ise bu yaptıkları etkinliği “iyilikler uzun süreli mutluluk verir, kötülükler kısa süreli tatmin sağlar” dedi. Faaliyetlerimiz sonunda amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz ifadelerini kullandı.

Vatandaş Elif Kayran ise projenin insanları bu konuda aydınlatmak ve yardımlaşma açısından çok güzel olduğunu dile getirdi.

Kayran, “Çocuklarımızı şimdiden böyle alıştırmanız çok güzel bir şey. Hayatı öğreniyorlar. Sorumluluklarını biliyorlar.” dedi.

Alışveriş yapan Mehmet Kanlıyer de şunları kaydetti:

“Büyüdükleri zaman hayata atılacaklar. İleri de daha iyi anlayacaklar. Çok güzel bir proje. Başarılar dilerim.”

Projede yer alan öğrencilerden Ömer Gölge, ara tatilde olmalarına rağmen arkadaşlarıyla birlikte gönüllü olarak yaşlılara yardım ettiklerini, yardımlaşmayı öğrendiklerini ifade etti.

Uygulamadan memnun olan vatandaşların poşetleri taşıyan öğrencilere para vermek istediği görüldü.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.