OFAD sezonu açtı

Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği (OFAD) 2017-2018 yılı “Halk Oyunları Eğitimi” sezon açılışını yaptı.Ortaca Kent Konseyi salonunda düzenlenen programa, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, İlçe Emniyet...

OFAD sezonu açtı

Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği (OFAD) 2017-2018 yılı “Halk Oyunları Eğitimi” sezon açılışını yaptı.

Ortaca Kent Konseyi salonunda düzenlenen programa, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Gürbüz, CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, CHP eski Milletvekili Dr. Ali Arslan, OFAD üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda katılımcılara aşure ikramı yapıldı, OFAD halk oyunları çocuk ekibi gösteri sundu.

OFAD Başkanı Bayram Avcı, derneğin 7 yıldır faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

Derneğin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür eden Avcı, “Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği olarak, bölgedeki kültür mozaiğini araştırmak amacıyla 6 arkadaşımızla derneği kurduk. 7 yılda birçok etkinlikte gösteri sunduk. Ortaca Festivalinde program düzenledik. Zeybek, teke, bağlama, saz gibi dallarda eğitim verdik. 113 kişiye başarı belgesi verdik. Geçen sene çocuklarımıza da eğitim verdik. Festivalde de çok beğeni topladı. Ayrıca, 4 aylık eğitim süresinin ardından 17 arkadaşımız, Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi’nden usta öğreticisi belgesi aldı” dedi.

Avcı, halk oyunları eğitimi için kayıtların devam ettiğini de sözlerine ekledi.(İHA)

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.