Neyzen Tevfik’te sona gelindi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Bodrum’da özel mülkiyet alanında kalan atık su terfi hattının taşınması için başlatılan çalışmada yüklenici firma çalışmalarını...

Neyzen Tevfik’te sona gelindi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Bodrum’da özel mülkiyet alanında kalan atık su terfi hattının taşınması için başlatılan çalışmada yüklenici firma çalışmalarını tamamladı. Firmanın sorumluluğu alanı dışında kalan ve terfi istasyonuna bağlanan hattın yapımı için MUSKİ ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Bodrum İlçesi Neyzen Tevfik Caddesi üzerindeki Marina önünde devam eden Kanalizasyon hattı yapımında sona yaklaştı. Özel mülkiyet alanında kaldığı belirlenen atıksu terfi hattının taşınması için çalışmalarını sürdüren MUSKİ Genel Müdürlüğü kısa süre içinde bölgedeki sorunu çözmeyi amaçlıyor.

Bu nedenle yüklenici firmanın çalışmalarını tamamlamasının ardından MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı ekipleri, bölgede terfi istasyonuna giden hattın yapımı için çalışma başlattı.

“Çalışmalarda bazı zorluklarla karşılaştık”

Çalışmalar hakkında bilgi veren MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar, mevcut atıksu terfi hattının çalışmalar sırasında aksamadan faaliyetine devam ettiğini vurguladı. Yaşar, “Mevcut sistem aksamadan devam ediyor. Aynı yerden geçmekte olan yeni terfi hattında kazı işlemleri sırasında bazı zorluklarla karşılaştık. İş makinası değil insan gücü ile kazı yapmak zorunda kaldık. Ancak ekiplerimiz çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor” dedi.

“Değişecek Yeni Borular Çıkıyor Karşımıza” 

Yüklenici firmanın bitirmiş olduğu hattan terfi merkezi arasında kalan bölgedeki boruların çok eski olduğunun altını çizen Yaşar, “Yeni hat ve Terfi merkezi arasında kalan bölgenin yapımı sırasında buradaki boruların çok eski olduğunu fark ettik. En az 30 yıllık olan bu boruları ileride farklı sorunlar yaşatmaması için proje dâhilinde olmamasına rağmen değiştireceğiz” dedi.

Üst yapı kısa sürede tamamlanacak

Bölgedeki çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Yaşar, “Su ve Kanal İşletme Dairesine bağlı ekiplerimiz tarafından başlatılan çalışmaları kısa süre içerisinde bitirip vatandaşların hizmetine sunacağız. Bodrum’da yapmış olduğumuz alt yapı çalışması esnasında bölge halkına duyarlılıklarından ve sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.