Nebi Uslu Tiyatro Şenliği sona erdi

Milas Belediyesi tarafından emekli öğretmen ve MİŞTİ Milas Şehir Tiyatrosu kurucu Nebi Uslu anısına bu yıl 8. Düzenlenen Nebi Uslu Tiyatro Şenliğinde ödüller sahiplerini buldu.Şenliğe 4 ödül birden alan Dr. Mete Ersoy Anadolu...

Nebi Uslu Tiyatro Şenliği sona erdi

Milas Belediyesi tarafından emekli öğretmen ve MİŞTİ Milas Şehir Tiyatrosu kurucu Nebi Uslu anısına bu yıl 8. Düzenlenen Nebi Uslu Tiyatro Şenliğinde ödüller sahiplerini buldu.Şenliğe 4 ödül birden alan Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi damga vurdu.

23 mayıs’ta Kaç Baba Kaç oyunu ile başlayan şenlik 26 mayıs’ta Garibiz adlı oyunla son buldu.Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda 28 mayıs Pazar akşamı yapılan ödül töreni Oscar törenlerini aratmadı aratmadı.Düzenlenen törene Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,Belediye meclis üyesi Halil Kocabaşoğlu,CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ,öğretmenler,öğrenciler ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Girişine serilen kırmızı halı üzerinden salona giren ödüle aday öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi.Törenin sunuculuğunu üstlenen jüri Başkanı Kenan Yıldırım ; “Milas ve halkına tiyatro anlamında yol gösterici olmuş,tiyatronun nasıl oynanması,nasıl izlenmesi gerektiğine varana kadar Milas’lı gençlerin öncüsü olmuş ufkunun açılmasında pusula görevini üstlenmiş tarih öğretmeni ve tiyatro yönetmeni Nebi Uslu hocamızı saygı ve rahmetle anıyoruz”diyerek salonda bulunanları Nebi Uslu’yu tanıyanlar ile yapılan röportajların oluştuğu video sunumunu izlemeye davet etti. Video sunumunun ardından sahneye çıkan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat 8.si düzenlenen Nebi Uslu Tiyatro Şenliğine katılan tüm okulların müdür,öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. İlk ödül en iyi teknik masaya iyi verildi.Yapılan değerlendirmenin sonucunda en iyi teknik masa ödülünü Garibiz adlı oyun ile Volkan Demitaş ve Yankı Büyükkaraca kazandı.Ödül CHP İlçe Başkanı Suat Özcan tarafından takdim edildi.

En iyi dekor kostüm ödülünü Hastalık Hastası oyunu ile Özlem Beytor,En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü Hastalık Hastası oyunu ile Gizem Çaldır alırken ödülleri Meclis üyesi Halil Kocabaşoğlu ve jüri üyesi İlker Erçman tarafından verildi.

En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü ise iki isim birden kazandı.Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucuna göre en iyi yardımcı erkek oyuncu ödüllerine Kaç Baba Kaç oyunu ile Cemal Uysal ve Hastalık Hastası oyunu ile Mehmet Sarı layık görüldü.Ödüller jüri başkanı Kenan Yıldırım Tarafından takdim edildi.

En iyi kadın oyuncu ödülünü Hastalık Hastası oyunu ile Emine Derin ve en iyi erkek oyuncu ödülünü ise,Süleyman Dinç kazandı ödülleri jüri üyesi Ziba Türk ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından verildi. En iyi oyun dalında ödüle layık oyun bulunmadığı için verilmezken ,şenliğin jüri özel ödülü ise Nebi Uslu’nun ailesine verildi.

8.Nebi Uslu Şenliği ödül töreni Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından şenliğe katılan okullara ve jüri üyelerine plaket verilmesiyle son buldu.

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.