NAYLON SIĞINIKTA, YÜREK BURKAN YAŞAM

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 15 yıldır deniz kıyısındaki poşetten yaptığı sığınakta çenesindeki ölümcül yarayla ilkel bir yaşam süren kimliği belirsiz kadın, kaymakamın girişimi sonucu hastaneye kaldırıldı. Ancak...

NAYLON SIĞINIKTA, YÜREK BURKAN YAŞAM

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 15 yıldır deniz kıyısındaki poşetten yaptığı sığınakta çenesindeki ölümcül yarayla ilkel bir yaşam süren kimliği belirsiz kadın, kaymakamın girişimi sonucu hastaneye kaldırıldı. Ancak tedaviyi kabul etmeyen kadın hastaneden ayrıldı.

İlçeye 5 kilometre mesafedeki Aktaş mevkisinde naylonla çevrilmiş küçük sığınıkta zorlu bir hayat süren 50 yaşlarındaki ismi bilinmeyen kadının yaşam mücadelesi yürek burkuyor. Mahalle sakinlerinin Güler ismini verdiği kadının tüm yardım çabalarını yanıtsız bıraktığı, 4 yıl önce insanlarla iletişim kurmayı da kestiği belirtildi. Geçmişini kimsenin bilmediği kadın, 6 ay önce çenesinde çıkan tümörün patlamasıyla sağlık sorunları yaşamaya başladı.

35 KİLOYA DÜŞTÜ

Bir minibüsün içinde kendisi gibi tek başına yaşam süren Hasan Durmazlar’ın (67) haftada 2 gün getirdiği su ve sütü kabul ederek hayatta kalmaya çalışan kadın, hızla kilo kaybederek 35 kiloya düştü. Çenesinde 6 ay önce çıkan sivilcenin de büyüyerek patlaması sonucu çenesi delinen kadın, ağızdan beslenemez hale geldi. Vatandaşların 112 ve jandarmaya haber vermesi ve Kaymakam Celalettin Yüksel’in devreye girmesi ile jandarma ve 112 ekipleri kadını hastaneye kaldırmak için harekete geçti.Sağlık ekiplerine su atarak direnmeye çalışan kadın, jandarmanın uzun uğraşlarından sonra ikna edilerek ambulansa alındı. İlk tedavisi ambulansta yapılan kadın Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste yüzündeki yara pansuman edilen kadın, tedaviyi kabul etmedi. Doktorların tüm çabalarına rağmen ikna edilemeyen kadın hastaneden ayrıldı.

Marmaris Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkilileri tarafından yapılan araştırmada, kadının vefat eden babasından aylık 300 lira ölüm maaşı aldığı, ancak 4 yıldır çekmeye gitmediği için bankada 5 bin liraya yakın parasının biriktiği tespit edildi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.