Nasiplerini dalgalardan arıyorlar

Fethiye’de, son bir haftadır etkili olan yağışlı havaların ardından ilçedeki sahiller amatör definecilerin akınına uğradı. Define avcıları, yazın turistler tarafından düşürülen değerli eşyaları bulabilmek için Ölüdeniz...

Nasiplerini dalgalardan arıyorlar

Fethiye’de, son bir haftadır etkili olan yağışlı havaların ardından ilçedeki sahiller amatör definecilerin akınına uğradı. Define avcıları, yazın turistler tarafından düşürülen değerli eşyaları bulabilmek için Ölüdeniz ve Çalış plajlarında dedektörle arama yapıyor.

Dünyanın sayılı plajları arasında gösterilen Çalış plajları ile Ölüdeniz plajları her yaz yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Yazın tatilcilerin akınına uğrayan plajlar, kışın da yerli altın avcılarının mekânı oluyor. Her fırtına sonrası ellerinde dedektörle sahile gelerek burada tatilcilerin yüzerken veya güneşlenirken kaybettiği altın ve değerli eşyaları ile madeni para arıyor. Amatör define avcıları işlerini riske atmadan dedektörle arama yapıyor.

Çalış Plajı ve Ölüdeniz sahilindeki define avcılarından bazıları, görüntü vermemek için kaçmayı tercih ederken; bazıları da buldukları madeni para ve günün hasılatını kameralara göstererek, ekonomiye katkı amacıyla plajlarda madeni para ve turistlerin düşürdüğü değerli eşyaları aradıklarını savundu. Aşırı yağış ve rüzgarla birlikte dalgaların deniz dibinden kıyıya getirdiği kumların arasında dedektör çalıştıran amatör define avcıları, "Biz kötü bir şey yapmıyoruz. Zaten bu yıl fazla bir şeyde çıkmıyor. Sadece bozuk para çıkıyor. Tek tük yüzük bulduğumuz oldu” diye konuştu.

Amaçlarının sahile zarar vermek olmadığını kaydeden bir defineci, "Zaten çıkacak yeni bir fırtınanın ardından sahil yine eski haline gelecek. Biz kumsalı kazmıyoruz. Sadece denizin kıyıya vurduğu değerli eşyaları topluyoruz. Kimi zaman gözle görülebilen bu eşyalardan bazıları kumların altında kalıyor. Bunları da metal dedektörler ile çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.