MUTSO’dan, Muğlaspor’a teşekkür

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclisi, aylık olağan toplantısını  gerçekleştirdi. Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, oturumu açan Divan Başkanı Şükrü Altınay,...

MUTSO’dan, Muğlaspor’a teşekkür

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclisi, aylık olağan toplantısını  gerçekleştirdi. Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, oturumu açan Divan Başkanı Şükrü Altınay, gündem maddelerini okuyarak meclis üyelerinin oylarına sundu. Başkan Altınay, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, Yönetim Kurulunun aylık faaliyetlerinin sunumunu gerçekleştirmek üzere, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’u kürsüye davet etti.

Geçen bir aylık süreçte yapılan çalışma ve ziyaretlere ilişkin meclis üyelerini bilgi veren Başkan Karakuş, aynı zamanda, geçmiş yılların rakamlarıyla karşılaştırmalı olarak Türkiye ve dünyadaki gelişmeler üzerinden bir ekonomik sunum gerçekleştirdi. “Küresel kriz gelişen ülkeleri daha çok etkiledi.” diyen Başkan Karakuş, Türkiye’nin 2016 yılındaki risk ve fırsatlarını şu şekilde ifade etti: “Ülkemizin içinde bulunduğu durum itibariyle riskleri, çevre coğrafyadaki karışıklıkların sürmesi, terör olayları, ABD Merkez Bankası kaynaklı belirsizlik, petrol ihraç eden ülkelerdeki alım gücünün zayıflaması, özel sektördeki yüksek borçluluk oranları. Fırsatları ise şu şekilde sıralandırabiliriz: Hükümetin Eylem Planını önemsemesi ve odaklanması, Avrupa ekonomilerinin ve AB sürecinin canlanması, petrol/doğalgaz fiyatlarındaki gerilemeyle azalan enerji maliyeti, Kamu Bütçesindeki disiplinin sürmesi, özel sektörün risk yönetimi konusundaki tecrübesi.”

Başkan Karakuş ayrıca, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) verilerine göre, yeni dönemin reform öncelikleri neler olmalıdır, yatırımların teşvikleri ve vergi vb. yüklerin azaltılması için öneriler nelerdir, küresel ekonomiye entegrasyonu arttırmak için ve ticari uyuşmazlıkları hızla çözmek için neler yapılmalı konularında bilgi paylaşımında bulundu.

Başkan Karakuş’un ardından kürsüye gelen, MUTSO Eğitim ve Akreditasyon Sorumlusu Seher Taner Akgün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 25 Mayıs 2015’te tebliğ edilerek 40 meslek için belge zorunluluğu getirilmesine ilişkin bilgi verdi. Mayıs ayı sonuna kadar belge alması zorunlu ve sınavları Odamız tarafından yapılacak tehlikeli meslekler hakkında detaylı bilgilendirme yapan Akgün, başvuruların Odamız tarafından alındığının altını çizdi.

Beyimoğlu’na plaket

Açıklamaların ardından, MUTSO Meclis Üyesi olan Muğlaspor Kulüp Başkanı Haluk Beyimoğlu’nu kürsüye davet eden Meclis Başkanı Şükrü Altınay ve Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş; 1 Mayıs tarihinde Konya’da gerçekleştirilen Sultangazi Spor maçını kazanarak şampiyon olan ve 3’üncü lige yükselen Muğlaspor başarısı için tebriklerini ileterek bir plaket takdim etti. Sonrasında kürsüye gelen Kulüp Başkanı Beyimoğlu, geçen bir yıllık süreçte verdikleri mücadeleyi aktararak, aldıkları zaferden duydukları memnuniyeti aktardı ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

 

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.