MUTSO'DAN BELEDİYELERE ZİYARET

MUTSO Heyeti Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi Başkanlıklarını ziyaret ederken karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) yönetimi ve meclisinden oluşan bir heyet,...

MUTSO'DAN BELEDİYELERE ZİYARET

MUTSO Heyeti Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi Başkanlıklarını ziyaret ederken karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) yönetimi ve meclisinden oluşan bir heyet, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü makamlarında ziyaret etti. Başkanlara tebriklerini ileten ve yeni görevlerinde başarılar dileyen heyette MUTSO adına, Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Meclis Başkan Yardımcıları Mevlüt Acar, Ahmet Zeybek ve Mustafa Kale, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil, Meclis Üyesi Habil Muslu, Yönetim Kurulu Üyeleri Levent Özkan ve Mustafa Karataş ile Yönetim Kurulu Başkanı Özel Kalemi Eda Karataş yer aldı.

İlk ziyaret Osman Gürün’e

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün MUTSO Heyetini makamında ağırladı. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, MUTSO olarak, Büyükşehir’in ve yeni görevin Muğla’ya hayırlı uğurlu olmasını dilediklerini ifade ederek şunları söyledi: “Daha önce sadece merkezde sorumluluk alanı vardı. Şimdi genişleyen bu alanların gerek yatırımlarında gerekse ekonomik kalkınmasında biz Oda olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Hem proje hazırlamada hem de Büyükşehir Belediyemizle ortak çalışmalar yürüterek inşallah tüm ili hep beraber kalkındırmış oluruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bizden, herhangi bir ilçe ile ilgili öneri ya da fikir talebiniz olursa her zaman hazırlık ve çalışma yapmaya hazırız.”

MUTSO Başkanı Karakuş’a teşekkürlerini ileten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, şimdiye kadar sürdürülen ilişkilerin bundan sonra da süreceğini kaydetti. Başkan Gürün, “MUTSO ile Büyükşehir Belediyesinin bir toplantı gerçekleştirerek, neler yapılabilir, neler yapılamaz, ne öneriler var, bunlarla ilgili bir tespit çalışması yapmamız gerekmektedir. Kurulmuş bir yere değil kurulmakta olan bir yerin üstüne geldik. Önce kuruluşu tamamlayacağız ondan sonra da bunları tekrar konuşacağız. Bizim tespit ettiklerimiz var, çeşitli ticaret odalarıyla konuşarak, çeşitli uzmanlarla görüşerek yaptığımız, genel olarak yapmak istediklerimiz var. Yani Muğla’nın genelinde nasıl bir hareket tarzı belirlenmeli ve nasıl bir gelişme planı izlenmeli; bunun cevabını bulacağız. Özellikle kırsalla kıyısalın birbiriyle olan ilişkisini ve aradaki makası azaltmaya çalışacak bir şeyler yapmamız lazım. Bu konuda daha önce Belediye ve MUTSO olarak beraber olmamız çok önemli. İnşallah bundan sonra da yine Muğla için hep beraber olacağız.” şeklinde konuştu.

Sonrasında ziyarete katılan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ile gerçekleştirilen sohbetin ardından ziyaret sona erdi.

Menteşe’nin ilk Başkanı

Büyükşehir Belediyesine gerçekleştirilen ziyaretin ardından Menteşe Belediyesine giden MUTSO Heyeti, Menteşe Belediyesinin ilk Başkanı Bahattin Gümüş’ü makamında ziyaret etti. MUTSO Başkanı Bülent Karakuş’un tebriklerini iletmesinin ve başarılar dilemesinin ardından, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gümüş, “Sizinle birlikte Muğla’mız için güzel çalışmalar yapacağız.” dedi.

Başkan Karakuş: “Ekonomi ve sosyal konularla ilgili olarak biz MUTSO olarak proje hazırlamaya veya geliştirmeye hazırız. Muğla’nın ekonomisini geliştirmemiz önemli. Çünkü insanların yüzünün gülmesi, daha çok para kazanmalarına bağlı. Baktığınızda en çok parasızlıktan yakınıyor insanlar. O zaman üzüntü duyuyoruz. Muğla’da yaşayan herkesin gelir seviyesini arttırabilmek öncelikli hedefimiz olmalı. 8 ilçe bizim sorumluluk alanımızda biliyorsunuz. Biz diğer bize bağlı olmayan ilçelerle de bir toplantı yapacağız. Topyekun bir proje hazırlamaya başlayalım diye düşünüyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Başkan Gümüş Menteşe Belediyesi olarak gereken tüm desteği olanaklar ölçüsünde sağlayacaklarını ve bundan memnuniyet duyacaklarını kaydetti. Ziyaret il ekonomisini ve ticari hayatını geliştirmek adına dile getirilen temennilerin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 179 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.