MUTSO yönetimi yeni hastaneyi ziyaret etti

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yer aldığı heyet, 29 Ekim Pazar günü açılışı yapılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni binasına bir...

MUTSO yönetimi yeni hastaneyi ziyaret etti

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yer aldığı heyet, 29 Ekim Pazar günü açılışı yapılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni binasına bir ziyaret gerçekleştirdi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başar Semiz’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren heyette, MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, Meclis Başkan Yardımcıları Mevlüt Acar ve Mustafa Kale, Yönetim Kurulu Üyeleri Sedat Tuncer, Ferudun Öztürk, Hasan Şahin, Mustafa Karataş ve Meclis Üyesi Habil Muslu yer aldı. Ziyarette ayrıca Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, Tıp Fakültesi Dekanı Nevres Hürriyet Aydoğan, Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Salih Akkuş da hazır bulundu.

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş yeni binanın Muğla’mıza hayırlı olmasını dileyerek; “Sorunlar varsa bunları konuşarak, çözümleri için beraber çalışmalar yapmak için buraya geldik. Yeni bir bina. Eksikleri zamanla oturacaktır. Ama önemli olan sorunları biran önce el birliği ile çözüme kavuşturmak. Tespitlere göre özellikle ticari alan ve otopark sıkıntısı ön planda. Bununla ilgili ne gerekiyorsa gerek MUTSO gerekse diğer STK’lar sizin yanınızdayız. Çözmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başar Semiz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti: “Ticari olarak en önemli durumlardan bir tanesi çevredeki eczaneler. Bu konuda Belediyenin ve sizin ortak bir çalışma yürüteceğini düşünüyoruz. Eczacılar Odası ile birlikte yatan hastalarımızla ilgili biz bir düzenleme yaptık. Acil olarak burada bir temsilcileri bulunuyor. Ulaşımla ilgili bir sıkıntımız var. Bir taksi durağının oluşturulması gerekiyor. Bankalarla konuşuyoruz ATM çözümü için. Öncelikle maaş aldığımız Ziraat Bankasıyla görüştük. Girişime başladılar.” dedi.

MUTSO Heyetinin eski hastanenin canlandırılmasına ilişkin talebi üzerine Semiz, “Şuan günlük ortalama 5000 polikliniğimiz oluyor. En büyük amacım eski hastane alanını mümkün olduğunca canlı tutmak. Şuan orada 12 branş ve 20 poliklinik ile hizmet veriyoruz. Bazı araçlara, tıbbi cihazlara malzemelere ihtiyaç var. En kısa sürede bunları düzeltip, telafi ederek, kapasiteli bir şekilde poliklinik sayısını 2000-2500’e çıkarmayı ve fizik tedavi gibi bazı üniteleri kurarak eski hastanemizi canlandırmayı planlıyoruz.”

Yeni hastane binasında 560 yatak kapasitesi olduğuna dikkat çeken Başhekim Semiz, “İlave binamız tamamlandığında da bu yatak kapasitesi 625’e çıkacak. Teknolojisi çok yüksek bir bina ve yavaş yavaş bütün eksiklerimizi yerine oturtacağız. Akademik bir zenginliğimiz önemli bir avantaj. Bir de şanslı olduğumuzu düşünüyorum, çünkü bu zamana kadar hiçbir sağlık kuruluşu bu kadar hızlı bir şekilde tamamlanmadı. Kasım 2014’te temel attık ve 29 Ekim’de açılış yaptık. Bu kadar sürede içine girip hizmet verilen tek örneğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.