MUTSO çocukları teknoloji ile buluşturuyor

Muğla’da eğitim ihtiyacına yeni bir soluk getirmek amacıyla hayata geçirilen MUTSO Akademi, bu kez çocuklara yönelik düzenlediği kod yazılımı eğitimi ile çocukları teknoloji ile buluşturdu.Muğla’da işletmelerin ve kurumların...

MUTSO çocukları teknoloji ile buluşturuyor

Muğla’da eğitim ihtiyacına yeni bir soluk getirmek amacıyla hayata geçirilen MUTSO Akademi, bu kez çocuklara yönelik düzenlediği kod yazılımı eğitimi ile çocukları teknoloji ile buluşturdu.

Muğla’da işletmelerin ve kurumların eğitim ihtiyaçlarına çözüm amaçlı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) işbirliğinde hayata geçirilen MUTSO Akademi, yeni çalışmalara imza atıyor. Okulların tatil olması vesilesi ile çocuklara yönelik eğitimler düzenleyen MUTSO Akademi, Kod Yazılımı ve Teknoloji Dili İngilizce başlıklı eğitimler ile 2-3 Şubat tarihlerinde iki gün boyunca, 10-15 yaş arası 48 çocuğun teknoloji ile yakından tanışmasına imkan tanıdıMuğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitimlerin açılışında konuşarak velilere ve öğrencilere hitap eden MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan şunları kaydetti: “Yaklaşık bir yıl önce Odamız çalışmaları ve üniversitemiz destekleri ile kurulan MUTSO Akademi, geçtiğimiz bir yılda pek çok kurum ve işletmeye, farklı alanlarda, ihtiyaçlarına yönelik eğitimler düzenledi. Bir yılın sonunda geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik çalışmalara da önem verilmesi gerekliliğinin bilinciyle adımlar atan Akademi, bu iki gün düzenlenecek olan eğitimlerle, hem teknolojiye düşkün çocuklarımıza yeni ufuklar açacak hem de kendisine yeni bakış açıları geliştirecektir. MUTSO Akademi, ilin eğitim ihtiyacına yeni bir soluk getirmek için kurulmuştur. Bu kapsamda sizlerden gelecek öneri talep ve beklentiler bizlere yön verme noktasında oldukça önemlidir. Okullarınızın tatil olduğu bu günlerde, eğitim ve öğretimden uzak durmayı düşünmeden bugün aramızda olduğunuz için siz değerli öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.”

MUTSO Akademi ile Arya Özel Dil ve Sanat Akademisi işbirliğinde iki gün süren eğitimlerin sonunda öğrenciler sertifikalarını MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’un elinden aldı.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.