MUTSO 130 yaşında

100 Yılda 100 Kadın kitap projesini hayata geçirerek Muğla’ya adayan MUTSO, projenin tanıtımını, düzenlediği 130’ncu yıl resepsiyonunda gerçekleştirdi. 130’ncu yılını böyle önemli bir proje ile taçlandıran MUTSO’nun...

MUTSO 130 yaşında

100 Yılda 100 Kadın kitap projesini hayata geçirerek Muğla’ya adayan MUTSO, projenin tanıtımını, düzenlediği 130’ncu yıl resepsiyonunda gerçekleştirdi. 130’ncu yılını böyle önemli bir proje ile taçlandıran MUTSO’nun resepsiyonuna Muğla protokolü başta olmak üzere 500’ün üzerinde misafir katıldı.

1884 yılında kurulan ve Türkiye’nin en eski üç Odası içerisinde yer alan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), kuruluşunun 130’ncu yılını görkemli bir tören ile kutladı. Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi (KAGİK)’nin projesi olarak hayata geçirilen, Muğla’da 100 Yılda 100 Kadın kitabının tanıtımının da gerçekleştirildiği bu önemli gecede MUTSO, böyle bir projeyi 130’ncu yılı anısına Muğla’ya adayarak, Muğla adına yapılan çalışmalara öncülük etmeye devam ediyor.

130’ncu yıl onuruna resepsiyon organize eden MUTSO, Muğla protokolüne ve 500’ün üzerinde misafire ev sahipliği yaptı. MUTSO Hizmet Binasında düzenlenen gecenin açılış konuşmasını MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş gerçekleştirdi. “Odamızın 130’ncu  yılını kutladığımız ve aynı zamanda ‘Muğla’da 100 Yılda 100 Kadın’ kitabını tanıttığımız bu özel güne şahsım ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası adına hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum.” Diyerek konuşmasına başlayan Başkan Karakuş, “Kurulduğu 1884 yılından bu yana Muğla ticaret hayatına yön veren bir kurum olma vasfımızla üyelerimize hizmet vermekten gurur duymaktayız.130 yıl süresince üyelerimizle büyüyüp geliştik. Bu süreçte kurum kültürümüzün oluşturulması, verdiğimiz kaliteli hizmetin en iyi seviyelere çıkartılması ve Muğla’ya en iyi şekilde hizmet edebilmemiz için çaba gösteren, özveride bulunan geçmiş dönemde görev yapan 13 meclis başkanımıza, 15 yönetim kurulu başkanımıza ve 2 genel sekreterimize teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca birlikte çalışmaktan gurur duyduğum meclis başkanım ve meclis üyelerine, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve değerli Muğla Ticaret ve Sanayi Odası personeline huzurunuzda teşekkür ederim. Biz büyük bir aile olarak 130 yıldır odamızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz.”dedi.

Gürün: MUTSO 130 Yılını taçlandırdı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Sevgili Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım Bülent Karakuş, Muğla’nın 130 yıl önceki faaliyetleri ve başkanlarına baktığımızda çok özel ve kitabının yazılması gereken serüveni çok kısaca mütevazi bir şekilde anlattılar. 130 yıldır Muğla’ya hizmet veren Ticaret ve Sanayi Odamız ,Muğla’da kendi alanı içerisinde hem görev tarifi içerisinde yer alan konularda hem de toplumsal her konuda pozitif olarak yer almış ve Muğla’nın hem ticari hem de sosyal kültürel alanda gelişmesinde ve kazanmasında oldukça başarılı görev almışlardır. Sayın Bülent Başkanımın şahsında tüm oda başkanlarına ve şuandaki üretici arkadaşlarıma çok teşekkür ediyoruz. 130 yılınızı kutluyorum ve nice uzun yıllarda daha güzel hizmetlerle birlikte yürüyelim diyorum.”

Vali Çiçek: Muğla bundan 130 yıl önce kaderini belirlemiş.

Muğla Valisi Amir Çiçek ise; “Böyle güzide bir toplulukta sizlere hitap etmek benim için bir şanstır. İçimdeki sevinç duygusunu dile getirerek sözlerime başlamak istiyorum.” Diyerek konuşmasına başladı. Vali Çiçek, “Muğla 130 yıl önce ticaret odasını kurarak kaderini belirlemiş. Muğla’nın ekonomisinin daha da güçleneceğine inanıyorum. Kalkınma sadece şehir yöneticileri ile değil sivil toplum kuruluşlarımızın en önemlilerinden ticaret odaları ve işadamları sayesinde gerçekleşmektedir. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyelerimizi ve yönetim kurulumuzu huzurunuzda kutluyorum. İlk göreve geldiğim günden itibaren Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının özellikle yönetimini ve meclisinin Muğla’nın gelişimi için canla başla çalıştıklarını bizzat gördüm. Ortak akılla kollektif hareketle yolumuza devam edeceğiz. Hizmet işte böyle başarılır.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.