Mustafa Kuzu yeniden seçildi

Yatağan Esnaf Ve sanatkârlar Odası Genel Kurulu Yatağan belediyesi Sinema Salonunda yapıldı. Tek liste gidilen seçimde mevcut Başkan Mustafa Kuzu yeniden Başkan seçildi.Divan Başkanlığını Muğla Meslek Odaları Birlik Başkanı...

Mustafa Kuzu yeniden seçildi

Yatağan Esnaf Ve sanatkârlar Odası Genel Kurulu Yatağan belediyesi Sinema Salonunda yapıldı. Tek liste gidilen seçimde mevcut Başkan Mustafa Kuzu yeniden Başkan seçildi.

Divan Başkanlığını Muğla Meslek Odaları Birlik Başkanı Şükrü Ayyıldız’ın yaptığı genel kurula, Yatağan belediye Başkanı H. Haşmet Işık, Yatağan Esnaf ve Sanatkâr Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Süleyman Can, Esnaf Odası başkanı Mustafa Kuzu, Siyasi partilerin temsilcileri. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre meslek odası başkanları, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ve üyeler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda faaliyet, gelir gider ve tahmini bütçe okunup aklandı. Başkan Kuzu yaptığı konuşmada; “Genel Kurul toplantımıza katılıp bizleri şereflendiren siz değerli üyelerimize ve misafirlerimize canı gönülden teşekkür eder toplantımızın öncelikle Esnaflarımıza ve Yatağanımıza hayırlara vesile olmasını dilerim. 2014 yılında Sosyal Güvenlik Hizmetlerinin ilçemizde verilebilmesi için SGK Hizmet Merkezi açılması amacıyla İl Müdürlüğümüze talepte bulunuldu ve bunun neticesinde İlçemizde Yatağan Sosyal Güvenlik Merkezi SGK hizmetlerini vermeye başladı.

2014 yılında Yatağan İlçemiz ve Esnaflarımızın tanıtımı amacıyla İZMİRİM AJANS ile Mesleki İş Rehberi Kitabı hazırlandı ve esnaflarımıza dağıtıldı. 2014 yılında Yatağan halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği dahilinde İnşaat Ustalarına yönelik Geçici Ustalık Yetki Belgesi Kursları 5’er günlük 2 dönem halinde açıldı ve kursiyerlere belgeleri verildi.

2014 yılında Odamızda kullanım dışı kalan bilgisayarlardan Yatağan İlçesi Yukarıyayla İlkokulu Müdürlüğü’ne ve Yatağan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Anasınıfına ihtiyaçları olan 1’er takım bilgisayar hibe edilmiştir.

2015 yılında yatağan Sinanbey İlköğretim Okulu Okul Aile Birliğine 300 bin TL. Yardımda bulunuldu.

2015 yılında Yatağan İlçesi Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’ne site güvenliği için kamera sistemi kurma aşamasında 2 bin TL maddi yardımda bulunulmuştur.

2015 yılında Yatağan İlçesi Gökpınar Mahallesinde Marangoz Atölyesi bulunan esnafımızın işyerinin yanması nedeniyle Bin TL yardımda bulunulmuştur.2016 yılında 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası kapsamında Odamız olarak 2 bin TL yardımda bulunuldu.

2015 yılında Odamıza kayıtlı Basit Usul Vergi Mükellefi olan üyelerimizin Basit Usul beyannamelerini elektronik ortamda göndermek üzere işlemlere başlanıldı. Bundan sonrada yapılmaya devam edilecektir.

2015 yılında üyelerimize daha verimli ve zaman kaybına mahal vermeden hizmet vermek amacıyla, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı nezdinde Sicil Müdürlüğü tarafından yapılmakta olan sicil işlemleri odamızda elektronik ortamda yapılmaya başlanıldı.

Önceki dönemlerde yapmış olduğumuz gibi Kaymakamlık Makamı’nın, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği dahilinde Hayat Boyu Öğrenme kapsamında esnaflarımızın Hijyen Eğitimleri yapılmış ve bundan sonraki dönemde de kurslar verilmeye devam edilecektir.

2017 yılında Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonumuzun İŞKUR ile yapmış olduğu İşbirliği protokolü çerçevesinde odamızda İŞKUR Hizmet Noktası kurulması için Birliğimiz Başkanlığına müracaat edildi ve bunu neticesinde İŞKUR ile protokol imzalanarak odamızda İŞKUR hizmetleri verilmeye başlandı.

Odamız nezdinde yeni girişimci esnaf adaylarına KOSGEB desteklerinden faydalanarak işyeri açabilmeleri için Muğla İŞKUR-Muğla KOSGEB ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliği dahilinde KOSGEB Girişimcilik Kursu açmak için İŞKUR İl Müdürlüğü’ne müracaat edilerek 01-05 Aralık 2017 tarihlerinde 4 gün KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlendi.

Mülkiyeti Odamıza ait Yeni mahalle Özcanlar Sokak da bulunan arsaya pazarlık usulü ile inşaat yaptırılmasına karar verildi ve bununla ilgili olarak üst kuruluştan gerekli izinler alınarak teklif alınmak üzere ilan edildi. İlan neticesinde odamıza 3 firma teklif verdi. Teklifleri incelemek ve karar vermek

üzere kurulan komisyonun vermiş olduğu karar neticesinde Yönetim Kurulumuzda Komisyonun vermiş olduğu kararı onaylayarak TOGİ İNŞAAT ‘ın vermiş olduğu proje onaylandı.

Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığımızın Muğla Ortaköy Mahallesinde yaptırmış olduğu Yaşlı Bakım Evi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi için Odamız adına 1 apartın tefrişatının(döşenmesinin) yapılması için Yönetim Kurulumuzca karar verildi ve bedeli olan 15 Bin TL’nin 2018 yılı içinde ödenmesine karar verildi. Yatağan S.S. Küçük sanayi Sitesi’nde çıkan yangın neticesinde zarar gören güvenlik kameraları ve ekipmanlarının bakım, onarım ve değişimi için yardım talebinde bulunan Küçük Sanayi Kooperatifimize 3 bin TL ardım yapılmasına yardımın 2018 yılında ödenmesine karar verildi.

Yönetim Kurulu olarak, görüldüğü üzere esnaflarımız için gerekli olan işlem ve girişimleri en kısa zamanda ve gerekli mercilere müracaat yaptığımız gibi, diğer resmi kurumlarla olan işlemlerinizde de sizlere yardımcı olmaya çalışmaktayız. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı nezdinde bizlere ve esnafıma yardımcı olan kurum amirleri ve personeline Yönetim ve Denetim Kurulu ve Esnaflarım adına teşekkür ederim. Değerli üyelerimiz; sizlere hizmetin en iyisini vermek için elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz. Tetkik ve takdirlerinize sunacağımız bütçelerin ve hesap raporlarının kabul edilerek kurullarımızın ibra edilmesini dilerim’dedi.

Burada konuşan Yatağan belediye Başkanı H. Haşmet Işık, Bu gün burada sizlerle olmaktan çok mutluyum. Esnafımız güçlü olursa bizde güçlü oluruz. Yatağan Belediyesi olarak Esnaf Odamızla her zaman birlik ve beraberlik içinde olduk hiçbir sorun yaşamadık. Hep birlikte Yatağan Meslek Yüksek okulunu açtık bu konuda bizlere büyük katkı yapan Hükümetimize Küçük sanayi Sitesine çok teşekkür ediyorum. Yeni ihaleden sonra İlçemize çok sayıda öğrenci gelecek esnaflarımızın gülecektir’ şeklinde konuştu. Yatağan Esnaf ve Sanatkâr Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Süleyman Can’da yaptığı konuşmada, esnaflara düşük faizli kredi vermeye devam ettiklerini ancak esnaflarında borçlarını zamanında ödemesi gerektiğini hatırlattı.

Daha sonra yapılan seçimde, Başkanlığa Mustafa Kuzu, Yönetim kuruluna, Turgut Özcan, Mehmet Kırık, Erdinç Delibaş,Yücel arık, Kamil Kaptan, Beşer Ün, Yunis Yeter, Cengiz Kurt, denetim kuruluna,Bilgin Kibar, Osman Karadağ ve Coşkun Aktaş seçildiler.

Genel kurulda 30 yıl esnaflık yapanlara plaket verildi.

Bu haber toplam 178 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.