MUSKİ’nin tarihi doku hassaslığı

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Ula İlçesi Gökova Mahallesi’nde 3. derece arkeolojik kısıma giren bölgede içme suyu hat yenileme çalışması başlattı. MUSKİ ekiplerinin çalışmasını takip eden Gökova Mahallesi sakini Salih Kaya,...

MUSKİ’nin tarihi doku hassaslığı

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Ula İlçesi Gökova Mahallesi’nde 3. derece arkeolojik kısıma giren bölgede içme suyu hat yenileme çalışması başlattı. MUSKİ ekiplerinin çalışmasını takip eden Gökova Mahallesi sakini Salih Kaya, “MUSKİ’nin çalışmalardan çok memnunuz. Osman Gürün’e her zaman için dua ederim” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde içme suyu hat yenileme çalışmalarına devam ediyor. MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı 3. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Ula ilçesi Gökova Mahallesi Gökova Caddesi’nde ömrünü tamamlamış içme suyu hattını yenileme çalışmaları devam ediyor.

Hat yenileme çalışmaları, bölgenin 3. derece arkeolojik kısıma girmesi nedeniyle büyük titizlik içerisinde yürütülürken, Müze Müdürlüğü’nde görevli arkeologlar da MUSKİ ekiplerine destek veriyor.

Mahalle Sakinleri Çalışmaları Yakından Takip Ediyor

MUSKİ ekiplerinin Gökova Mahallesi’ndeki içme suyu hat yenileme çalışmalarını yakından takip eden mahalle sakinleri, MUSKİ’nin çalışmalarından memnun olduklarını belirttiler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Osman Gürün’e her zaman dua ettiğini belirten Gökova Mahallesi sakini Salih Kaya, “MUSKİ’nin çalışmalarından genel olarak çok memnunuz. Bölgemizdeki çalışmaları güzel bir şekilde ilerliyor. MUSKİ’nin içme suyu çalışmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından da yollarımız yapılacak. Yollarımızın yapılmasının ardından sıkıntılarımızın daha da giderileceğini düşünüyorum“ dedi.

Diğer mahalle sakini Memnune Kaya ise MUSKİ’nin çalışmalarını değerlendirerek, “Şimdiye kadar böyle güzel çalışmalar göremedik. Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Ülgen: “Çalışmalarımızı Titiz Bir Şekilde İlerletiyoruz”

Çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, hat yenileme çalışmalarını herhangi bir tarihi dokuya zarar vermeden titizlikle sürdüklerini vurguladı.

Ülgen, “Çalışma yaptığımız bölge 3. derece arkeolojik kısım olarak belirlenmiş. Bu nedenle hat yenileme çalışmalarımıza Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü’nden izin alarak başladık. Çalışmalarımız esnasında Müze müdürlüğünde görevli arkeolog arkadaşlarımız da ekiplerimize destek veriyor. Hat yenileme çalışmaları esnasında ekiplerimiz tarihi dokuya zarar vermemek adına gerekli özeni gösteriyor. Kısa sürede hat yenileme çalışmalarımız tamamlanacak ve tarihi dokuya zarar vermeden bölgenin içme suyu hattını yenileyeceğiz. Ayrıca ekiplerimiz içme suyu çalışmalarını tamamladıktan sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından da üst yapı çalışmaları başlayacak” dedi.

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.