MUSKİ'den su fiyatlarına OHAL indirimi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, Büyükşehir Yasası’yla tüzel kişiliğini kaybeden köy ve beldelerde su fiyatında OHAL indirimi yapıldı.İlçe merkeziyle iç içe olan ve sadece bir sokağın böldüğü yerleşim birimlerinde uygulanan...

MUSKİ'den su fiyatlarına OHAL indirimi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, Büyükşehir Yasası’yla tüzel kişiliğini kaybeden köy ve beldelerde su fiyatında OHAL indirimi yapıldı.

İlçe merkeziyle iç içe olan ve sadece bir sokağın böldüğü yerleşim birimlerinde uygulanan tarife bazı vatandaşları memnun ederken suyu diğer mahalleden daha pahalı kullanan vatandaşlar ise bunun haksızlık olduğunu öne sürdü.

Marmaris’in mahalleye dönüşen olan köy ve beldelerinde su fiyatında yeni düzenlemeye gidildi. Daha önceden de ilçe merkezi sınırları içinde yaşayanlar bir ton su için 2 lira 64 kuruş öderken, hemen yanındaki mahalleye dönüşen beldelerde 1 lira 32 kuruş ödeniyor. İndirimden faydalanan aboneler düzenlemeyi memnuniyetle karşılarken, diğer vatandaşlar haksızlık olduğunu öne sürdü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), kararın OHAL sürecinde alındığını açıkladı. Düzenlemenin ülkede yaşanan OHAL süreci kapsamında alınan yeni bir kararla yapıldığını belirten MUSKİ, “OHAL kararlarında,‘Tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen belde ve köylerde içme ve kullanma suyu için alınacak ücretin en düşük tarifenin yüzde 50’sini geçmeyecek şekilde belirlenmesine karar verilmiştir’ ibaresi yer alıyor. Bu yüzden bu uygulamaya gidildi” açıklaması yaptı.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.