MUSKİ’den Ölüdeniz’e Yeni Arıtma Tesisi

Arıtma tesisi yatırımlarına hız veren MUSKİ Genel Müdürlüğü, Fethiye İlçesi Ölüdeniz Mahallesinde bulunan 3 bin 500 metreküp kapasiteli arıtma tesisini yıkıp yerine 12 bin metreküp kapasiteli yeni atıksu arıtma tesisi yapıyor.İl...

MUSKİ’den Ölüdeniz’e Yeni Arıtma Tesisi

Arıtma tesisi yatırımlarına hız veren MUSKİ Genel Müdürlüğü, Fethiye İlçesi Ölüdeniz Mahallesinde bulunan 3 bin 500 metreküp kapasiteli arıtma tesisini yıkıp yerine 12 bin metreküp kapasiteli yeni atıksu arıtma tesisi yapıyor.

İl Genelinde arıtma tesisleri yatırımlarına hız veren Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, bu kapsamda son olarak Fethiye İlçesi Ölüdeniz Mahallesine yeni atıksu artıma tesisi yapıyor. Bölgede bulunan atıksu arıtma tesisini yıkıp yerine daha modern ve kapasitesi yüksek bir tesis yapmayı amaçlayan MUSKİ Genel Müdürlüğü başlattığı proje çalışmalarını tamamlayarak yüklenici firmaya yer teslimini gerçekleştirdi.

12 BİN METREKÜP KAPASİTELİ YENİ ARITMA TESİSİ

Ölüdeniz Mahallesinde bulunan ve 3 bin 500 metreküp kapasiteli arıtma tesisinin yeterli gelmemesi nedeniyle MUSKİ Plan Proje ve Yatırım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin tamamladığı proje çalışmasının ardından ihale süreci sonunda tesisin yapımı için yüklenici firmaya 12 Ekim 2016 tarihinde yer teslimi yapıldı. 1 yıl içinde (12 Ekim 2017) bitmesi planlanan tesis için önümüzdeki günlerde ilk kazma vurularak Ölüdeniz Mahallesi, 12 bin metreküp kapasiteli modern bir tesise sahip olacak. Birçok bölgeye hizmet verecek olan tesis Ölüdeniz’in arıtma alt yapı problemini önemli ölçüde çözüme kavuşturacak.

“KAPASİTE YETERSİZ KALIYORDU”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, turizmin önemli merkezlerinden biri olan Ölüdeniz’de bulunan tesisin yaz aylarında kapasitesinin yetersiz kaldığını belirterek yerine yeni bir tesisin şart olduğunu belirtti. Ülgen, “Mevcut tesis bölgenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede değildi. Belceğiz bölgesinin atıklarının arıtıldığı tesis, özellikle yaz aylarında nüfus artışına bağlı olarak yetersiz gelmekteydi. Bu nedenle nüfus artışı hesaplanarak bölgeye yeni bir tesis yapıyoruz. Mevcut tesiste bazı üniteler aktif tutularak arıtma çalışmaları devam edecek. Böylece yeni tesis tamamlanıncaya kadar arıtma problemi yaşanmayacak.” dedi.

“TESİS YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK”

Ülgen ayrıca tüm İl’de arıtma tesisleri açısından eksiklerin olduğunu ve bunu çözmek için yatırımlara devam edeceklerini vurgularken Ölüdeniz’de yapılacak olan tesisin yaklaşık 19 Milyon 500 TL’ye mal olacağını belirtti. Ülgen, “Yaklaşık 19 Milyon 500 Bin liraya mal olacak olan tesis için 11 milyon 500 bin lira Kültür ve Turizm Bakanlığından hibe aldık. 8 Milyon Liralık kısım ise kendi öz kaynaklarımızdan karşılanacak. Bunun yanı sıra Marmaris ve Fethiye İlçelerimizde ki değerlendirmelerimiz sonucu buralardaki tesislerin kapasite artışlarını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Ülgen, ayrıca “Ölüdeniz arıtma tesisi yapımı için Bakanlık fonlarından hibe alınması konusunda bizlere desteklerinden dolayı başta Sayın Valimiz Amir Çiçek ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün olmak üzere, sürecin hızlanmasına katkıda bulunan Sayın Milletvekilimiz Hasan Özyer, YİKOB Koordinasyon Başkanlığını yürüten Vali Yardımcımız Fethi Özdemir’e, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri ile emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Bu haber toplam 186 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.