MUSKİ’de yağmur mesaisi

İl genelinde Pazar akşamı itibariyle şiddetli olarak devam eden yağmur nedeniyle çalışmalarını hızlandıran MUSKİ ekipleri, derelerin taşması sonucu zarar gören bölgelere müdahale etti.Muğla’da Pazar gecesi başlayan ve Salı...

MUSKİ’de yağmur mesaisi

İl genelinde Pazar akşamı itibariyle şiddetli olarak devam eden yağmur nedeniyle çalışmalarını hızlandıran MUSKİ ekipleri, derelerin taşması sonucu zarar gören bölgelere müdahale etti.

Muğla’da Pazar gecesi başlayan ve Salı gününe kadar etkisini sürdüren şiddetli yağış nedeniyle Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ekipleri ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler il genelinde yağmur mesaisi yaptı.

MUSKİ ekipleri ve İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, bölgede iş makineleriyle arazi ve seralarda biriken suların evlere ulaşmaması için çalışma yürüttü. Şiddetli yağış nedeniyle derelerin taşması sonucu zarar gören büzler, vatandaşlarla ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucu bölge ekipleri tarafından yenilendi. MUSKİ Su ve Kanal İşletme Daire Başkanı Ayhan Türkoğlu koordinatörlüğünde il genelinde çalışmalar dikkatli şekilde yürütülürken bölgede hasar tespit çalışmaları ekiplerce devam ediyor.

“En fazla yağış Marmaris’e düştü”

Meteorolojiden alınan verilere göre Pazartesi ve Salı günü etkisini gösteren şiddetli yağış, ilçelerde metrekareye Bodrum’da 34 kilogram, Dalaman’a 19 kilogram, Marmaris’e 120 kilogram, Milas’a 53 kilogram, Ula’ya 90 kilogram, Fethiye’ye 11 kilogram, Ortaca’ya 29 kilogram, Yatağan’a 55 kilogram, Köyceğiz’e 20 kilogram, Datça’ya 21 kilogram, Menteşe’ye 74 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Ayrıca Ula ilçesi Akyaka Mahallesine de toplam 54 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

“13 noktaya müdahale edildi”

2 günlük yağış süresince ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, İtfaiye Daire Başkanlığından alınan verilerle birlikte şiddetli yağış nedeniyle su baskınları olan ilçelerde, toplam 13 noktaya müdahale ettiklerini söyledi. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Ülgen, “Pazar gecesi başlayan ve Salı gününe kadar devam eden şiddetli yağış nedeniyle derelerde taşmalar meydana geldi. İtfaiye Daire Başkanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucu yoğun yağış olan ilçelerimizde ekiplerimiz 13 noktaya müdahale etti. Bu süre zarfında emek veren bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Gürün: Vatandaşlarımız yardımcı oluyor

Coğrafi yapı olarak geniş bir alana hizmet verdiklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yağışların şiddetli olduğu durumlarda vatandaşlarla ortaklaşa çalıştıklarını söyledi. Vatandaşların fikirlerini önemsediklerini belirten Gürün, şu şekilde konuştu:

“Coğrafi olarak geniş bir alana hizmet veriyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızla birlikte çalışarak hizmet noktasında onların fikirlerini alıyoruz. Bu doğrultuda da vatandaşlarımızın düşünceleri bizim için çok önemli. İtfaiye Daire Başkanlığımız ve MUSKİ ekiplerimiz son yağışlardan dolayı vatandaşlarımızla ortak fikir doğrultusunda çalışmalarını yürüttüler.”

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.