MUSKİ’de İş Güvenliği Eğitimi

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasasına göre çok tehlikeli çalışma sınıfına giren MUSKİ personeline, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitimi veriliyor.Yerel seçimlerin ardından Büyükşehir bünyesinde ayrı...

MUSKİ’de İş Güvenliği Eğitimi

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasasına göre çok tehlikeli çalışma sınıfına giren MUSKİ personeline, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitimi veriliyor.

Yerel seçimlerin ardından Büyükşehir bünyesinde ayrı bir müdürlük haline gelen Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ), 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu doğrultusunda çalışmalarını yürütüyor. Tüm çalışanlarına gruplar halinde İş Sağlığı ve İş Güvenliği eğitimleri veren MUSKİ, kurtarma, tahliye, ilk yardım ve yangın tatbikatları da düzenleyerek eğitimlerini devam ettiriyor.

Tüm personellerin iş yeri hekimi gözetiminde işe giriş muayeneleri ve periyodik sağlık muayenelerini yaptıran MUSKİ Genel Müdürlüğü, tesislerde ve işin yapılması esnasında meydana gelebilecek olan iş kazalarına karşı da önlemlerini almayı sürdürüyor.

Çok tehlikeli sınıflarda yer alan MUSKİ Genel Müdürlüğü çalışanlarına, iş güvenliği uzmanları ve iş yeri hekimleri tarafından yılda en az 16 saat eğitim veriliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, “ İş Sağlığı ve İş Güvenliği eğitimlerimize başladık. İşin yapılması esnasında meydana gelebilecek iş kazalarına karşı çalışanlarımızın daha bilinçli olmalarını sağlamak için eğitimlerine devam ediyoruz. Bizim için önce can güvenliğidir. Bu yüzden de personellerimizin sağlıklı ve güvenilir ortamda çalışması için elimizden gelen imkanları sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsam da personellerimize yılda 16 saat olmak üzere düzenli olarak İş Sağlığı ve İş Güvenliği eğitimi veriyor, bunu da uygulamalı olarak hayata geçiriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.