MUSKİ Bodrum’da su kesintisi yaşatmadı

Bodrum’da başlatılan alt yapı çalışmaları nedeniyle 25 günlük su kesintisi yaşanacağını açıklayan MUSKİ Genel Müdürlüğü, bölgede aldıkları önlemler sayesinde yarımada da 102 gündür devam eden çalışmalarda su...

MUSKİ Bodrum’da su kesintisi yaşatmadı

Bodrum’da başlatılan alt yapı çalışmaları nedeniyle 25 günlük su kesintisi yaşanacağını açıklayan MUSKİ Genel Müdürlüğü, bölgede aldıkları önlemler sayesinde yarımada da 102 gündür devam eden çalışmalarda su kesintisi yaşatmadı.

Bodrum’da 14 Aralık tarihinden bu yana gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle İlçede 25 günlük su kesintisi yaşanacağını duyuran MUSKİ Genel Müdürlüğü aldığı önlemler sayesinde kesintilerin önüne geçti. Bodrum halkının mağdur olmaması adına birçok önlem alan MUSKİ ekipleri, içme suyu hattının yenilenmesi sırasında yarımadanın hiçbir yerinde su kesintisinin hissedilmediğini açıkladı.

Programlı çalışma kesintiyi önledi

Sİ tarafından Bodrum’u besleyen 17 kilometrelik içme suyu hattı yenileme çalışmaları sırasında İlçede 25 günlük su kesintisi yaşanacağı belirtilmişti. Ancak DSİ ile ortaklaşa çalışan MUSKİ 1. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri hala devam eden çalışma tamirat çalışmalarında Bodrum halkına 102 gündür su sıkıntısı yaşatmadı.

DSİ çalışmaları öne aldı

Su kesintilerinin yaşanmaması nedeniyle DSİ ekipleri, yaz mevsiminde tamiratı yapılması planlanan diğer mahallelerde de çalışma başlattı. 1 Mayıs’a kadar tamamlanması planlanan çalışmanın Yokuşbaşı, Turgutreis, ve Akyarlar mahallelerine toplamda 3 bin 900 metre uzunluğunda içme suyu hattının yapımı tamamlandı. Yalıkavak, Bitez ve Gümüşlük mahallerinde de içme suyu şebeke hattının da genişletme çalışmaları başladı.

“Bodrum’u sezona hazırlıyoruz”

Konuyla ilgili konuşan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Bodrum İlçesinin yaklaşan turizm sezonunu su sıkıntısı çekmeden atlatması için yoğun olarak çalıştıklarını belirtti. Ülgen aldıkları önlemler sayesinde öngörülen kesintilerin gerçekleşmediğini belirtirken “14 Aralık’tan bu yana DSİ tarafından yapılan bir çalışma var. Biz MUSKİ olarak bu süreçte aldığımız önlemler sayesinde yarımadada su kesintilerini hissettirmedik. DSİ ekipleri de bu durumu göz önüne alarak yazın yapılması planlanan tamirat çalışmalarını öne alarak Bodrum’un diğer mahallerinde ki tamiratları da öne aldı. Bundan sonra da MUSKİ olarak var gücümüzle çalışmaya devam edip bu güne kadar olduğu gibi hiçbir yerde su kesintisi yaşanmaması için çalışacağız” şeklinde konuştu. Ülgen ayrıca, “Çalışmalarımızda baştan beri bize destek olan Valiliğimiz, DSİ, Bodrum Belediyesine teşekkürü borç bilir emeği geçen tüm çalışanlarımız ve paydaşlarına teşekkür ederim” dedi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.