MUSKİ 20 yıllık sorunu 2 günde çözdü

20 yıldır su sıkıntısı çeken Seydikemer İlçesi Korubükü Mahallesinde çalışma gerçekleştiren MUSKi Genel Müdürlüğüne teşekkür eden Mahalle Muhtarı Hakkı Kılınç; “Mahalle sakinleri suyun ne zaman geleceği hakkında...

MUSKİ 20 yıllık sorunu 2 günde çözdü

20 yıldır su sıkıntısı çeken Seydikemer İlçesi Korubükü Mahallesinde çalışma gerçekleştiren MUSKi Genel Müdürlüğüne teşekkür eden Mahalle Muhtarı Hakkı Kılınç; “Mahalle sakinleri suyun ne zaman geleceği hakkında sürekli beni arayarak şikâyet ederken artık teşekkür etmek için arıyorlar” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, 20 yıldır içme suyu sıkıntısı çeken Seydikemer İlçesi Korubükü Mahallesinin içme suyu sorununu çözdü.

Mahalledeki mevcut şebeke hattının eski olmasından dolayı çeşmelerden akan suyun içme suyu olarak kullanılamadığını belirten Mahalle Muhtarı Hakkı Kılınç, “Mevcut şebeke suyumuz tarlalardan çıkan kirli suyu evimize getiriyordu. Çok eskiden yapılmış olan bu hattan akan su kesinlikle içme suyu olarak kullanılmıyordu. Vatandaşlar içme suyu ihtiyacını karşılamak için damacana ve tankerlerle Mahallenin yakınında bulunan göllere su almaya gidiyordu. Çeşmelerimizden akan suyu sadece bulaşık yıkamak veya tarla sulamak gibi işlerde kullanıyorduk. 50 hanemiz bu konuda çok mağdur oluyordu” dedi.

“20 yıllık sorun 2 günde çözüldü”

Su sorunu hakkında MUSKİ’ye müracaat ettiklerini belirten Muhtar Kılınç, “Müracaatımızdan kısa süre sonra ekipler Mahallemizde incelemelerde bulundu. Daha sonra 2 ekip 2 kepçe ile buraya geldi ve bin metrelik içme suyu hattını 2 gün gibi kısa bir süre içerisinde tamamladı” diye konuştu. Kılınç çalışmalardan dolayı başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün olmak üzere MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi 6. Bölge Şube Müdürü Sibel Kurtuluş ve tüm çalışanlara teşekkür etti.

Ülgen: Suyu olmayan mahalle bırakmayacağız

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, çalışmalarını “Susuz Hiçbir Mahalle Bırakmayacağız” sloganı doğrultusunda yürüttüklerini belirtti. Ülgen, 2016 yılının ilk 6 ayında suyu olmayan 6 Mahalleye su götürdüklerini vurgulayarak, “Bu sene içerisinde 6 Mahallemizi suya kavuşturduk. Korubükü mahallemizde de görünürde çeşmelerden su aksa da halkımız bunu içme suyu olarak kullanamıyordu. Bu nedenle ekiplerimiz gerekli çalışmaları yaparak bölgeye içme suyunu götürmüş oldu. Halkımız artık binlerce metre uzaklıktan su taşıma zahmetinden kurtuldu. Suyu olmayan birçok bölge için plan projelerimiz devam ediyor ve çok yakında büyük çalışmalarımız olacak” dedi.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.