Muhtarlar günü kutlandı

Türkiye’de ilk defa kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Muğlalı muhtarlar Vali Amir Çiçek’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Çiçek, muhtarların demokrasinin en köklü kurumlarından olduğunu söylerken, bu köklü kurumun...

Muhtarlar günü kutlandı

Türkiye’de ilk defa kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Muğlalı muhtarlar Vali Amir Çiçek’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Çiçek, muhtarların demokrasinin en köklü kurumlarından olduğunu söylerken, bu köklü kurumun 15 Temmuz darbe girişiminde önemli bir sınav verdiğini söyledi.

Muğla Muhtarlar Birliği Başkanı Şükrü Arık ve Muğla Muhtarlar Federasyonu temsilcisi Hayati Zorlu ile yönetim ve üyelerinin katıldığı ziyaret öncesi muhtarlar Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenk koydu. Çelenk töreninde konuşan Muğla Muhtarlar Birliği Başkanı Şükrü Arık, muhtarlık müessesesinin 1829 yıllarına dayandığını ve demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu söyledi. Arık, “Muhtarlar demokrasinin çekirdeğidir. Muhtarlar halk ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Muhtarlık müessesesi tarihsel bağları korumak amacıyla 19 Ekim günü Cumhurbaşkanımızın tavsiyesi ile hükümetimiz tarafından kutlanmasına kara verilmiştir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Hükümetimiz ve siyasi partilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Muğla Muhtarlar Federasyonu Temsilcisi Hayati Zorlu ise 19 Ekim Muhtarlar Günü ilk defa kutlandığını belirterek, “Bu günün bizler tarafından kutlanmasına vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve tüm siyasi partilerimize teşekkür ederim. Hükümetimiz tarafından önce bir nebze olsun ekonomisi düzeltilmiş ve alınan karalar ile maaşlarımız arttırıldı. Ardından ilk kez 19 Ekim günü kanunla düzenlenerek ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanması muhtarlarımızın daha onurlu yaşamalarına kavuşturulmuştur. Buna vesile olan tüm yetkililere teşekkür ederim” dedi.

Muğlalı muhtarlar çelenk töreninin ardından Vali Amir Çiçek’i ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, 19 Ekim tarihinin her yıl kutlanmak üzere ‘Muhtarlar Günü’ olarak kabul edildiğini belirterek, “Türkiye’de her meslek grubu Avukatlar, Eczacılar, Polis, Jandarma Haftası gibi haftalar kutlanırken muhtarlar günü yoktu. Muhtarlar Günü de alınan karar ile 19 Ekim tarihinde kutlanmaya başladı ve bu yıl ilki kutlanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız göreve başladığı günden buyana, hatta ve hatta Belediye Başkanlığı döneminden bugüne kadar muhtarlarımıza ayrı bir önem verdi. Demokrasiyi, milli iradeyi istemeyen, seçilmişi, atanmışı kabul etmiyoruz diyen ihanet çetelerini 15 Temmuz’da gördük. 15 Temmuz bize şunu gösterdi. Demokrasiye karşı alanların olduğunu, seçilmişleri, milli iradeye hakim olarak yok etmek isteyen ihanet çetelerinin devletin içinde de yetiştiğini gördük. Amma Allah’a şükür buna izin verilmedi. Bu vatan ve demokrasi öyle kolay kurulmadı. Şehitler verdik, gazilerimiz oldu ve hala şehit veriyoruz gazilerimiz var. Bunlar demokrasi şehididir. 15 Temmuz’da o ihanet çeteleri siz değerli muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın meydanlara koşması başaramadılar” dedi.

Muğla Muhtarlar Birliği ve Muğla Muhtarlar Federasyonu temsilcileri tören sonunda Vali Amir Çiçek’ çiçek verdi. Muhtarlar valilik önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.